HGS'ye yılın ikinci zammı geliyor

HGS’ye bu yıl ilk olarak 1 Nisan’da gelen yüzde 75’lik zamdan sonra ikinci zam geleceği öğrenildi. Bankaların müşterilerine duyurmaya başladığı zammın temmuz ayı içinde yapılması bekleniyor

Geçiş Sistemi (HGS) alt limit fiyatlarına önümüzdeki günlerde yüzde 40 oranında zam yapılacağı iddia edildi.

HGS'ye son olarak 1 Nisan'da yüzde 75 zam gelmiş, alt limit 175 TL’ye yükselmişti. HGS alt limit fiyatlarına temmuz ayında yüzde 40 oranında zam yapılacağı iddia edildi. Yeni düzenlemeye göre, Nisan ayında 175 TL'ye çıkarılan alt limit Temmuz zammıyla 245 TL'ye yükselecek.

Bankalar zamları kullanıcılarına duyurmaya başladı.

Otomatik yükleme tutarı, HGS kullanıcılarının bakiye sıkıntısı yaşamaması için 245 TL olarak güncellenecek. Bu düzenlemeyle otoyol ve köprü geçişlerinde sorun yaşanmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

ELEKTRİKTEN SONRA DOĞALGAZA DA ZAM BEKLENİYOR
Ekonomistler, HGS fiyatlarında yapılan zamların enflasyonla mücadele hedefiyle çeliştiğini belirtiyor. Elektrik fiyatlarındaki yüzde 38'lik artışın ardından doğalgaz fiyatlarında da yükseliş bekleniyor. Akaryakıt, sigara ve alkol gibi ürünlere yapılan zamlar, enflasyonun artış eğiliminde olduğunu gösteriyor.

HGS kullanıcıları ise sürekli yükselen fiyatlardan şikayetçi. Bankaların mobil uygulamaları aracılığıyla yapılan HGS yüklemelerinde yeni fiyatlarla karşılaşacak olan kullanıcılar, zamların genel yaşam maliyetini artıracağı endişesini taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri