Dr. Arief İsdimad Saleh, HİSDER’in düzenlediği "Pazartesi Toplantıları"na katılarak, dernek üyelerine Endonezya hakkında detaylı bilgiler sundu. Endonezya’nın coğrafi yapısından, tarihinden, kültüründen, ekonomi ve turizm potansiyeline kadar birçok konuda slaytlar eşliğinde bilgi veren Saleh, ülkesinin farklılıkları içinde birlik mesajını verdi.
Endonezya'nın, ASEAN ve G-20 gibi önemli uluslararası organizasyonlardaki rolüne de değinen Saleh, Türkiye-Endonezya ilişkilerinin tarihsel arka planı ve gelişimine dair bilgiler paylaştı. Ayrıca, Endonezya'nın doğal kaynakları ve turistik bölgeleri hakkında da katılımcılara kapsamlı bilgiler vererek, her iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Konuşmanın ardından, HİSDER Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu ve Mevlüt Küçükbarutçu, Dr. Saleh’e dernek adına teşekkür plaketi sundu ve toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.