Ilgın’ın kültür projesine ödül

Ilgın Belediyesi tarafından Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han Toplantı Salonu gençlere özel olarak hazırlanan proje kapsamında Ilgın Kitap Kafe’ye dönüştürüldü. Proje ödül aldı.

Kıbrıs Fatihi Lala Mustafa Paşa tarafından Mimar Koca Sinan'a yaptırılan Lala Mustafa Paşa Külliyesi’nde bulunan hanlardan biri olan alanda sürdürülen proje çalışmaları neticesinde Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe ve Okuma Salonu yapımı tamamlandı.

Kent & Başkan Dergisi’nin her yıl düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan online anketi ile Türkiye’nin başarılı büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları belirlendi. Ödül almaya hak kazanan belediye başkanları ile belediyeciliğin ve yerel yönetimlerin gelişimi, güçlendirilmesi için çalışan birbirinden önemli ve seçkin isimler Kent & Başkan 2023 Ödül Töreni’nde bir aradaydı.

Bu kapsamda Ilgın Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe ve Okuma Salonu Kent Başkan Dergisi tarafından yapılan online oylama sonucunda ödül almaya hak kazandı.

Ilgın Belediyesi tarafından Lala Mustafa Paşa Külliyesi Büyük Han Toplantı Salonu gençlere özel hazırlanan proje kapsamında Mimar Sinan Kültür Han Kitap Kafe Okuma Salonu olarak yapımı tamamlanıp hizmete açıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri