“İlk Adım Ebe Gebe Okulu” Türkiye’deki diğer kurumlara ilham veriyor

Konya'da hayata geçirilen "İlk Adım Ebe Gebe Okulu", Yazır Sosyal Tesisleri'nde anne adaylarını doğuma sağlıklı bir şekilde hazırlayarak normal doğumu teşvik ediyor. Bu projenin etkisiyle, daha önce yüzde 50 civarında olan sezaryen oranları eğitimlerin ardından yüzde 33 seviyelerine düştü.

Yazır Sosyal Tesisleri'nde Selçuklu Belediyesi tarafından tahsis edilen salonlarda hizmet veren “İlk Adım Ebe Gebe Okulu”, anne adaylarından büyük bir ilgi görüyor. Sezaryen doğum oranlarını yüzde 50'lerden yüzde 33'lere düşürerek takdir toplayan okul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından "Normal Doğum Eylem Planı" toplantısında tüm Türkiye’ye örnek gösterildi. Eğitimlere anne adaylarının yanı sıra babalar da eşleriyle birlikte katılabiliyor.

Şehrin fiziksel gelişimine önem vermenin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle annelerin doğum süreçlerine olumlu katkılar sunan "İlk Adım Ebe Gebe Okulu" projesini desteklemeye devam ediyor.

Emine Erdoğan: “ Ebe Gebe Okulunda verilen eğitimlerle yüzde 50 olan sezaryen oranı yüzde 33'lere kadar düşürüldü.”

İlk Adım Ebe Gebe Okulu’nu tanıtımını yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Emine Erdoğan normal doğumun anne ve bebek üzerindeki olumlu etkilerinin daha çok önemsenmesine dikkat çekti.

Erdoğan, ilk olarak Konya’da uygulanan Ebe Gebe Okulu projesini örnek göstererek ;“Diğer yandan müdahalesiz doğum karnesi iyi olan hastaneler ve hekimler ödüllendirilmeli, tanıtımını bizzat yaptığım 'İlk Adım Ebe Gebe Okulu' gibi yerel iyi uygulamalar teşvik edilmelidir.

Konya'da başlatılan bu proje neticesinde yüzde 50 sezaryen oranı verilen eğitimlerle yüzde 33'lere kadar düşürülmüş durumda. Bilinçlendirme ve farkındalığı artırmaya yönelik faaliyetlerin etkisinin bu örnekte çok net görülebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri