Kadın çiftçilere Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nde şehir turu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadın çiftçiler, "Dünya Kadın Çiftçiler Günü" vesilesiyle Konya'nın merkezinde buluştu. Büyükşehir Taş Bina’da, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ile bir araya gelen kadın çiftçiler, ardından şehir gezisine katılarak keyifli bir gün geçirdi.

“Dünya Kadın Çiftçiler Günü” kapsamında, Konya genelinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadın çiftçiler, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde bir araya geldi.

İlçelerden gelen kadın çiftçiler, etkinliklerin başlangıcında önce Büyükşehir Taş Bina’yı ziyaret ederek burada Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ile buluştu.

“Dünya Kadın Çiftçiler Günü”nün hayırlı olmasını dileyen Uzbaş, Konya’nın geçmişten itibaren tarımın başkenti konumunda olduğunu hatırlatarak, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak kadın kooperatiflerin kurulması ve gelişmesi konusuna destek oluyoruz. Tarımda birçok konuda verdiğimiz destekle kadın çiftçilerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kadın çiftçiler, bu özel günde Konya'da olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, tarım ve hayvancılığa sağladığı desteklerden ötürü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkürlerini ilettiler.

Görüşmenin ardından, kadın çiftçiler Taş Bina içinde bulunan Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni gezdi. Ardından şehir turuna katılarak Tropikal Kelebekler Vadisi’ni ziyaret eden kadın çiftçiler, keyif dolu bir gün geçirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri