Doğayı korumaya önce yakın çevreden, insanların içinde yaşadığı ev ve bahçeden başlanması gerekir.
Doğaya karşı değil, doğayla çalışan bir tarım kültürünün benimsememiz gerekiyor.
Kalıcı tarımın yöntemi yakın bir gelecekte dünyanın büyük bir kesimi tarafından uygulanacaktır.
Perma Kültür’ün (Kalıcı Tarım) Toprağın sürülmemesi, Kimyasal gübrelerin kullanılmaması, Yararsız otların sürülerek veya kimyasal ilaçlarla ayıklanmaması ve Herhangi bir kimyasal maddeye bağımlı olmamak gibi 4 temel prensibe dayanır.
Toprağı sürmek, burada yaşayan canlılara zarar veren en önemli unsurlardan biri. Kimyasal gübreler kullanmak yerine, toprağı oluşturan bitki ve hayvanların toprağı üretmelerini sağlamak.
Yararsız otların sürülerek veya kimyasal ilaçlarla ayıklanması yerine yararsız otların kullanılması; doğal yollarla kontrol altına alınması veya ara sıra kesilmesi gerekiyor.
Özellikle böcekler, hastalıklar ve yararsız otların kendi kontrol mekanizmaları vardır. Bırakın bu mekanizmalar çalışsın, siz sadece yardımcı olunması gerekiyor.
Bu prensipler az enerji gerektiren ve hatta gerekli enerjiyi kendi kendine üreten bir sistemi sağlıyor.
Perma kültür, tüm canlı varlıklar için sürdürülebilirliği olan; bütünleyici ancak, sürekli değişen sistemini ayakta tutmayı amaçlıyor.
Perma kültür temelinde, ekolojinin prensipleri ve enerji akışlarının etkin şekilde kullanıldığı bir arazi planlaması yatıyor. Perma kültürde, uygulanacak tüm alan bölgelere göre algılanıyor ve doğal geçişlerle ayrılıyor. Bu, araziyi farklı bitki ve hayvanların ziyaret ihtiyacına göre tasarlamayı kolaylaştıran bir çalışma.