Karatay Gençlik Meclisi, “Konya Kitap Günleri”nde fark yaratan standla göz doldurdu

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Kadim Kudüs Çalışma Grubu ve Firar Dergisi, bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. “Konya Kitap Günleri”nde anlam dolu bir stant açtı. “Özgür Filistin” temalı stant, büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, Filistin halkının yaşadığı acıları ve katliamları yüreklerinde hissederek, Gazze soykırımı hakkında düşüncelerini küçük notlarla kaleme alıp, stantta yer alan “Kudüs Duvarı”na yapıştırdı.

Her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ve bu yıl 11. kez Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Konya Kitap Günleri” devam ederken, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi de anlam dolu bir etkinliğe imza attı.

KARATAY KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ’NDEN ANLAMLI STANT

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Kadim Kudüs Çalışma Grubu ve Firar Dergisi’nin desteğiyle “Özgürlük İçin Oku” mottosuyla Gazze’deki dramaya dikkat çekmek amacıyla “Özgür Filistin” temalı bir stant açtı.

Büyük ilgi gören stant, ziyaretçilerin Karatay Gençlik Meclisi ve Kadim Kudüs Çalışma Grubu temsilcileriyle tanışıp, gençlik meclisinin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmasına olanak tanıdı. Ziyaretçiler, Gazze soykırımı ve Filistin konusundaki düşüncelerini kaleme alarak “Kudüs Duvarı”na notlar halinde yapıştırdı. Ayrıca, stantta yer alan 9 farklı atölyede çocuklar, Filistin ve Gazze halkının yaşadıklarıyla ilgili resimler yapıp, kendilerine hediye edilen “Hanzala” figürünü boyayarak bu anlamlı etkinliğe katılmış oldular.

KONYALI VATANDAŞLARDAN KARATAY KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİ’NE GAZZE DRAMI FARKINDALIĞI TEŞEKKÜRÜ

Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Kadim Kudüs Çalışma Grubu ve Firar Dergisi’nin birlikte açtığı stant vatandaşların da takdirini topluyor. Vatandaşlar şu ifadeleri kullandılar:

“Her birimizin birer Müslüman olarak ilk kıblemiz olan Kudüs’e ve Filistin’e dair bir sorumluluğumuz var. Bu konuda herkesin bilinçli olması ve bu farkındalığı da çocuklarımıza da aşılamamız gerekiyor. Bu anlamda Karatay Kent Konseyi çok güzel bir stant açmış. Karatay Belediyesi’ne ve Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne teşekkür ediyoruz.”

VATANDAŞLARIMIZIN STANDIMIZA OLAN İLGİSİ VE FİLİSTİN KONUSUNDAKİ BİLİNCİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR

Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu Konya Kitap Günleri’nde oluşturdukları stant ve burada yürüttükleri faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

“Özgür Filistin” temasıyla kurdukları standın vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğüne vurgu yapan Ahmet Babuççu; “Amacımız Kudüs özgür oluncaya kadar Filistin ve Gazze halkının yaşadıklarını zihinlerde tutmaya devam etmektir. Standımız oldukça ilgi görüyor ve vatandaşlarımızın bu konudaki bilinci de bizleri mutlu ediyor. Tüm etkinlik ve projelerimizde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN HASAN KILCA HERKESİ “ÖZGÜR FİLİSTİN” STANDINA DAVET ETTİ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Kadim Kudüs Çalışma Grubu ve Firar Dergisi’nin birlikte açtığı standa davet etti.

Başkan Hasan Kılca şunları aktardı;

“Karatay Belediyesi Gençlik Meclisimiz; Kadim Kudüs Çalışma Grubu ve Firar Dergisi ile birlikte, Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri’nde. 27 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan Konya Kitap Günleri’ne ve ‘Özgür Filistin’ temalı standımıza tüm hemşehrilerimi davet ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri