Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Japon Uluslar Arası İşbirliği Ajansı'nın eğimleri için Japonya’ya gitti.
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, İçişleri Bakanlığı ile Japon Uluslar Arası İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğinde düzenlenen ve Türkiye’den birçok kamu görevlisinin katıldığı eğitim programı için Japonya’ya gitti. JICA’nın düzenlediği eğitim programlarına katılmak için Japonya’ya giden Kaymakam Bahadır, yaklaşık bir ay sürecek eğitimin haricinde ülkedeki yatırımları inceleyecek.
Teknik işbirliği, kalkınma kredisi ve yatırım alanlarında faaliyetleri bulunan JICA’nın üzerinde çalıştığı konular barış tesisinden, sürdürülebilir sosyo-ekonomik büyümeye kadar uzanıyor.
JICA’nın Türkiye’deki faaliyetlerinin başlangıcı oldukça eskiye dayanır. Japonya’da ilk eğitim programının başladığı 1959 yılından bu yana 4 bin 859 kamu görevlisi Japonya’da eğitimlere katılmışlardır. İlk finansman desteği ise 1971 yılında verilmiş olup, Haliç Köprüsü, İkinci Boğaz Köprüsü ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçidi dâhil olmak üzere büyük altyapı projeleri desteklenmiştir. Marmaray olarak da bilinen Demiryolu Boğaz Tüp Geçidi, dönemin Başbakanı Erdoğan ve Japonya Başbakanı Abe’nin katıldığı bir törenle 29 Ekim 2013’te açılmıştır. Türkiye’nin dikkate değer sosyal ve ekonomik gelişimi JICA’nın Türkiye ile ilişkisini yeni bir seviyeye taşımıştır. Türkiye sadece teknik destek alan ülke değil, aynı zamanda işbirliği yaptığımız ülkelere yapılan teknik yardımlardaki ortağımız konumundadır.
Son yıllarda, “Üçlü İşbirliği” planları çerçevesinde, JICA, Türk Hükümetiyle birlikte Orta Asya, Balkanlar, Afganistan ve Filistin dâhil olmak üzere bölgedeki ülkelerden 2 bin 800’ün üzerinde resmi görevliye Türkiye’de eğitim vermiştir.