Kayseri Ramazan’da manevi bir atmosfere büründü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ruhunu şehre yansıtan özel süslemeler ve geleneksel mahyalarla manevi bir atmosfer oluşturdu. Kentin dört bir yanında Ramazan’ın coşkusunu hissettiren bu çalışmalar, Kayserililerin gönüllerine dokunuyor.

Osmanlı’dan günümüze uzanan 450 yıllık mahya geleneğini yaşatan belediye, cami minarelerine asılan ışıklı mesajlarla Ramazan’ın gelişini müjdeledi.

Bürüngüz Camisi’ne yerleştirilen büyük mahya, Cumhuriyet Meydanı’na farklı bir estetik katarken, "Hoş geldin ya Şehr-i Ramazan", "Oruç tut sıhhat bul" ve "Hoş geldin 11 ayın sultanı" gibi anlamlı ifadeler, camilerde ve tarihi minarelerde yankılanıyor. Akşam ve imsak saatlerinde parlayan bu ışıklar, şehir sakinlerine manevi bir huzur sunuyor.

Büyükşehir Belediyesi, camilerle sınırlı kalmayarak, şehrin çeşitli noktalarında da Ramazan’a özel dekoratif süslemeler hazırladı. Meydanlar, caddeler ve önemli alanlar, Ramazan ayına uygun özenle tasarlanmış ışıklandırmalarla donatılarak, Kayseri’deki manevi atmosferi güçlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bölge Haberleri