Keşke dememek için bunu mutlaka yapın

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü çiftçinin ektiği ürünü ve besicilerin hayvanlarını garanti altına almaları için mutlaka sigorta yaptırmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Türkiye'de son yıllarda yaşanan mevsim değişiklikleri ve salgın hastalıklar üreticileri olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle zirai don, kuraklık ve aşırı yağışlar sonrası oluşan sel ve taşkınlar çiftçinin el emeği ürününü yok ediyor. Besiciler ise yaşanması olası salgın hastalıklar karşısında çaresiz kalıyor. Uzmanlar bu gibi durumlara en büyük çözümün ise sigorta olduğunu vurguluyor.

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yetkileri çiftçileri ve besicileri uyararak ürünlerini ve hayvanlarını sigortalatarak garanti altına almalarını istedi. Sigortanın çiftçiler için büyük avantaj sağlayacağını vurgulayan Reform yetkilileri, ''Değerli üreticilerimiz, ''Büyükbaş hayvanlarınızı ve Küçükbaş hayvanlarınızı yüzde 60'a varan; Seralarınızı, Arılı kovanlarınızı, İpek böceği tesisinizi, Kümes hayvanlarını ise yüzde 50 devlet prim desteğinden faydalanarak teminat altına almak için sigortalarınızı yaptırmayı unutmayın '' uyarısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri