Konya Bilim Merkezi, 3,5 milyon ziyaretçiyle rekor kırdı

Konya Bilim Merkezi, 2014'ten bu yana 3,5 milyon ziyaretçiyi ağırladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Nisan 2014'te açılan Konya Bilim Merkezi, bilimsel keşifler yapmak isteyen ziyaretçilerine zengin bir deneyim sunuyor.

Merkezde, dünyanın katmanları, deprem testleri, model fay hatları, yanardağlar, iklim odaları gibi interaktif alanlar yer alıyor. Ayrıca, gökyüzü ve uzay simülasyonlarının yer aldığı "Planetaryum"da bilimsel filmler gösterilmektedir.

Yarıyıl tatilinde düzenlenen 18 farklı atölye çalışması, "Minik Denizciler ve Vikingler" etkinliği ve "BrickZone Sergisi" gibi eğitici etkinliklerle öğrenciler, tasarım, mühendislik ve kodlama alanlarında keyifli bir şekilde vakit geçirdi.

"Yarıyıl tatilinde 53 bin ziyaretçi ağırladık"

Konya Bilim Merkezi Genel Koordinatörü Murat Kırgız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde eğlenceli ve öğretici bilimsel etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Ziyaretçi trafiğinin oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Kırgız, şu şekilde konuştu:

"Merkezimizde açılışından bu yana 3,5 milyon ziyaretçi ağırlandı. Bu yarıyıl tatilinde ise 53 bin ziyaretçi ağırladık. Okul dönemi çocukları ve aileleri merkezimizi ziyaret etti. Yarıyıl tatiline özel hem eğlenceli hem de öğretici etkinlikler yaptık. 'LEGO' temalı 'BrickZone Sergisi' en çok ilgi gören, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan etkinlikti. Bu programlar, önümüzdeki dönemlerde de sürecek."

Merkezde her 100 ziyaretçiden 97'si memnun ayrılıyor

Ziyaretçi dönüşlerinin mutluluk verici olduğuna değinen Kırgız, "Bağımsız anket firmasınca yapılan araştırmada, yarıyıl tatilinde memnuniyet oranımız yüzde 97. Bu yüksek bir oran. Bu çalışmayı yapan firma da çok şaşırdı. Bu oranda memnuniyet oranı sevindirici." şeklinde konuştu.

Merkeze ailesiyle gelenlerden Serkan Özdemir de etkinlikleri faydalı bulduğunu belirterek, "Sosyal medyadan görüyorduk. Beklentilerimizin çok üzerinde organizasyonla karşılaştık. Lego çalışmaları bizim çok ilgimizi çekti, 3-4 saattir buradayız. Emeği geçenlerin eline sağlık." ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri