KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ YİNE İLK SIRALARDA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite Yıllık İzleme ve Değerlendirme Raporu” geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen adını duyurmayı başaran Konya Gıda ve Tarım...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan “Üniversite Yıllık İzleme ve Değerlendirme Raporu” geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen adını duyurmayı başaran Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi; doluluk oranı, bilimsel makale sayısı, öğrenci başına düşen basılı ve elektronik kitap sayısı, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen sosyal veya endüstriyel proje sayısı gibi kategorilerde ilk sıralarda yer aldı.

YÖK, ÜNİVERSİTELERİN KARNELERİNİ AÇIKLADI, KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÖNE ÇIKTI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından devlet ve vakıf üniversitelerinin farklı kategorilerde değerlendirildiği “Üniversite Yıllık İzleme ve Değerlendirme Raporu” geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Vakıf üniversiteleri için belirtilen veriler incelendiğinde Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nin yeni kurulmuş bir üniversite olmasına karşın pek çok alanda ülkemizdeki diğer vakıf üniversitelerinden önde olduğu görüldü.Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi; doluluk oranı, öğretim elemanı başına düşen uluslararası hakemli bilimsel dergilerdeki (SCI, SCI-Expanded, SSCI, AHCI ve ESCI endeksli dergiler) bilimsel makale sayısı,öğrenci başına düşen basılı ve elektronik kitap sayısı, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen sosyal veya endüstriyel proje sayısıkategorilerinde ülkemizdeki vakıf üniversiteleri arasında ön sıralarda yer aldı.

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ BAŞARISINI TESCİLLEDİ

2018 yılı için yayımlanan rapora göre Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi%98 doluluk oranı ile doluluk oranı açısından ülkemizdeki tüm vakıf üniversiteleri arasında 2. sırada yer aldı. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin bu yıl gerçekleştirilen üniversite giriş sınavı sonrasındaki tercih ve yerleşme verilerine göre doluluk oranı ise %100 oldu.Raporda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin öne çıktığı bir diğer nokta ise bilimsel yayınlar kategorisi oldu. Bir üniversitenin ürettiği bilginin başlıca göstergelerinden kabul edilen, uluslararası platformlarda uzman hakemlerce incelenerek yayımlanması kabul edilen üniversitelerin sıralanmasında önemli bir yer tutan bilimsel makalelerin sayısı açısından Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi vakıf üniversiteleri arasında ön sıralarda yer aldı. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, öğretim elemanı başına düşen uluslararası hakemli bilimsel dergilerdeki yayın sayısı ile Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 16. sırada yer alırken, 2010 yılından sonra kurulan vakıf üniversiteleri arasında ise 2. sırada yer alarak önemli bir başarı sağladı.

KONYA GIDA VE TARIM ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

YÖK’ün yayımladığı yıllık izleme ve değerlendirme raporunda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin kütüphanesine verdiği önem de somut şekilde ortaya çıktı. Öğrenci başına düşen kitap sayısındaKonya Gıda ve Tarım Üniversitesi vakıf üniversiteleri arasında 9. sırada yer alırken 2010 yılından sonra kurulan vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada yer aldı. Basılı kitaplara ilaveten elektronik yayın sayısında da önde yer alan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, öğrenci başına düşen elektronik yayın sayısında vakıf üniversiteleri arasında ilk 5 içinde yer alırken Türkiye’deki devlet üniversiteleri dâhil tüm üniversiteler dikkate alındığında 16. sırada yer aldı. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin öne çıktığı bir diğer nokta öğrencileri tarafından yapılan sosyal ve endüstriyel proje sayısı oldu. Öğrencilerinin yaptığı sosyal veya endüstriyel proje sayısı bakımından Konya Gıda ve Tarım Üniversitesiülkemizdeki vakıf üniversiteleri arasında ilk 20 içerisinde yer alırken 2010 yılından sonra kurulan vakıf üniversiteleri arasında 6. sırada yer aldı.

REKTÖR PROF. DR. CUMHUR ÇÖKMÜŞ: KURUCU BAŞKANIMIZ SAYIN RECEP KONUK’UN ÇİZDİĞİ YOLDA İLERLİYORUZ

Raporla ilgili açıklamalarda bulunan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş,“YÖK tarafından yayımlanan rapor, üniversitemizin gerek bilimsel araştırma ve bilgi üretme kapasitesi, gerekse kütüphanesine verdiği önemi somut şekilde ortaya koyuyor. Öğrencilerimizin gerçekleştirdiği sosyal ve endüstriyel projeler de kayda değer bir sayıya ulaşmış durumda. Biz henüz genç bir üniversiteyiz, kuruluş kanunumuz 2013 yılında yayımlandı, ilk öğrencilerimizi ise 2016 yılında kabul ettik. Bu tarihler de göz önünde alındığında üniversitemizin daha henüz yolun başındayken yakaladığı bu başarının eğitim ve araştırmaya verdiğimiz değeri objektif şekilde ortayakoyduğunu düşünüyorum. Bu yeterli diye düşünmüyoruz, yapılanma ve gelişme çalışmalarımız Kurucu Başkanımız Sayın Recep Konuk’un verdiği destek ile devam ediyor, kendisinin çizdiği yolda ilerleyerek her geçen gün daha da iyi bir konumda olmak için hep birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri