Konya Alaaddin Tepesi 2. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Projesi Yarışması kolokyumu ve ödül töreni gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta düzenlenen programda konuşan Jüri Başkanı Cafer Bozkurt, “Yarışmayla yeni bir proje elde edilmek istendi ve bununla ilgili kapsamlı bir jüri çalışması başladı. Bu çalışma sırasında bunun bir tek kalıntıyı korumak değil; bu tepenin, tümülüsün korunmasıyla ilgili bir bütüncül çalışmanın daha doğru olduğu anlaşıldı. O yüzden çalışmayı biz iki etaplı programladık ve bunun sonucunda 47 proje geldi. Bu 47 projeyi değerlendirdik, içinden 7 tanesini ikinci aşamaya seçtik. Burada önemi olan tepenin tamamının kentin yaşamına çok yönlü katılması ve buradaki kültürlerin de yaşatılması. Alaaddin Köşkü’nün kalıntısıyla birlikte altta çıkarılan değişik dönemlere ait kalıntıların da korunmasıydı. Bununla ilgili yarışma yapıldı, biz jüri olarak değerlendirmede bulunduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
“ALAADDİN TEPESİ KONYALILAR İÇİN SADECE TEPE DEĞİL”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, Alaaddin Tepesi’nin Konyalılar için sadece bir tepeden ibaret olmadığını belirterek, Alaaddin Tepesi’nin hem tarihsel bir anlam taşıdığını hem de şehirde neredeyse herkesin hatıralarının bulunduğu bir mekan olduğunu söyledi.
Alaaddin Tepesi’nin tarihi olarak Selçuklu sultanlarının metfun bulunduğu ve Selçukluların en önemli eserlerinden Alaaddin Camisi’nin bulunduğu önemli bir alan olduğunu ifade eden Başkan Altay, düzenledikleri yarışmayla ortak akıl oluşturmaya çalıştıklarını; mesleğinde öne çıkmış insanların emek verdiği bir sonuç oluştuğunu ifade etti.
HABER MERKEZİ