Konya’da hava kirliliğini önlemek için 30 milyon lira lazım

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hava kirliliği ile mücadele kapsamında kullanılmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 30 milyon lira ödenek istenilmesine karar verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Encümen toplantısında Konya'nın hava kirliliği konusu ele alındı. Toplantıda Konya'da ısınma maksadıyla kullanılan yakıtlar, değişen meteorolojik şartlar, hızla gelişen sanayi, nüfus ve taşıt sayısındaki artış hava kirliliğini hızlı bir şekilde çevresel sorunların başına taşıdığı vurgulandı. Konya'nın Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında yapılması gerekenler konuşulurken, Konya Temiz Hava Eylem Planı eylemleri kapsamında biran önce temiz enerjiye geçişin sağlanması gerektiği kaydedildi.

Bu çalışmalar çerçevesinde Konya'da hava kalitesinin iyileştirilmesi projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından Karatay, Meram ve Selçuklu ilçe merkez sınırlarında çevre sağlığının korunması, hava kirliliğinin önlenmesi ve temiz enerji kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan 30 milyon lira nakdi yardım başvurusunun yapılmasına oy birliği ile karar verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri