Konya'da kum fırtınası faciaya yol açtı: Yaralılar var

Konya’nın Kulu ilçesinde kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesi düşerken 8 araç zincirleme trafik kazasına karıştı. Kazada 6 kişi yaralandı

Konya’da şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kum fırtınası zincirleme kazaya neden oldu. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı.

Meteoroloji, Konya’ya bugün kuvvetli sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulunmuştu. Kulu ve Cihanbeyli ilçelerinde öğle saatlerinden sonra etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle bölgede kum fırtınası görüldü. Görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye kadar düşerken Konya-Ankara kara yolunda ulaşım bir süre sağlanamadı.

ZİNCİRLEME KAZADA 8 ARAÇ BİRBİRİNE GİRDİ
Aksaray-Konya karayolunda bugün öğleden sonra görülen toz taşınımı ve şiddetli rüzgâr kum fırtınasına neden oldu. Fırtına nedeniyle bölgede görüş mesafesi düşerken karayolunun 130. kilometresinde zincirleme kaza meydana geldi.

Kazada biri tır olmak üzere 8 araç birbirine girdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 6 kişi ambulanslarla Cihanbeyli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kısa süreliğine trafiğe kapanan kara yolunda ulaşım, araçlar kaldırıldıktan sonra tekrar sağlanmaya başlandı. Ekipler, yol güvenliğini sağlamak için sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri