Konyalı eski vekilin oğluna çifte makam aracı

Tarım ve Orman Bakanlığında eski ve yeni bakanlar arasında makam aracı krizi büyürken mevcut Bakan İbrahim Yumaklı’nın özel kalem müdürü, AKP eski Konya milletvekili İlhan Yerlikaya’nın oğlu olan Mehmet Yerlikaya’ya ikinci makam aracı kiralandığı ortaya çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığında makam aracı krizi büyüyor. Eski Bakan Vahit Kirişçi ile mevcut Bakan İbrahim Yumaklı arasındaki AUDI A8 krizi sonrası yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığında eski Bakan Vahit Kirişçi’nin görevden ayrılırken Audi A8 Long marka makam aracını yeni Bakan İbrahim Yumaklı’ya bırakmak yerine keyfi olarak yanında götürmesiyle başlayan tartışmada yeni bir skandal gündeme geldi. Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Özel Kalem Müdürü Mehmet Yerlikaya’ya Jokey Kulübü tarafından ikinci bir makam aracı daha kiralandığı ortaya çıktı.

AK Parti eski Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya’nın oğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yeğeni olan Mehmet Yerlikaya’nın kullanımında Audi marka makam aracı varken, ikinci bir araç olarak da Skoda Süperb kiralanarak hafta başında özel kaleme teslim edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sadece Bakanlık katındaki Bakan, Bakan Yardımcısı ve danışmanların kullanımında 80’e yakın makam aracı bulunurken, bu araçların büyük kısmının bakanlık envanterinde görünmediği için tasarruf tedbirleri kapsamına da girmediği öğrenildi.

ESKİ VEKİL OLAN BABASININ YANINA DA DEVLETİN MAKAM ARACIYLA GİTMİŞ!
Tarım Bakanlığı Özel Kalem Müdürüne geçmişte Megane ya da Passat marka araçlar tahsis edilirken, milletvekili oğlu ve bakan yeğeni olan Yerlikaya’ya Audi marka makam aracının yanında bir de Skoda Süperb kiralanması, kamuda tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde tasarruf tedbirlerinin Bakanlıkta nasıl çiğnendiğini ortaya koydu.

Tarımdan Haber’de yer alan habere göre Yerlikaya’nın Konya’daki eski vekil babasının yanına da sürekli devletin makam aracıyla gittiğine dikkat çekilirken, trafik cezalarının ise özel kalem bütçesinden ödendiği vurgulandı.

BAKAN YUMAKLI DA BAKANLIK ENVANTERİNDEKİ MAKAM ARACINI KULLANMIYOR
Diğer yandan Bakan Yumaklı’nın da Bakanlığa ait Mercedes Maybach makam aracını kullanmayarak, Jokey Kulübü tarafından kiralanan Audi A8 Long makam aracını kullanması da dikkat çekiyor. Yumaklı’nın Bakanlık envanterinde görünen makam aracını kullanmayarak, kiralık bir araç kullanması burada da tasarruf tedbirlerinin nasıl çiğnendiğini ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri