Konya’nın ünlü süt markası iflasın eşiğinde! Mahkeme süre verdi

KTO Başkanı Selçuk Öztürk’ün dün Konya’daki firmaların iflas ettiğine yönelik haberlere ‘dedikodu, fitne ve itibar suikastı’ demesinin ardından bugün Konya’nın ülke genelinde tanınan firması Erkon Süt, konkordato ilan etti

Konya'nın tanınan süt ve süt ürünleri üreticisi Erkon Süt, finansal zorluklar sebebiyle konkordato ilan etti. Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmanın talebini değerlendirerek üç aylık geçici koruma süresi tanıdı.

Ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle alacaklarını tahsil edemeyen işletmeler borçlarını ödeyemez hale geldi. Bu duruma gelen çoğunluğu gıda şirketleri, arka arkaya konkordato ilan ederek ya da iflasını açıklayarak soluğu ticaret mahkemelerinde alıyor.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’ün dün Konya’da çok sayıda firmanın iflas ettiğine ilişkin haberlere ‘firmaların itibarını zedelemeye, fitne ve dedikodu çıkarmaya yönelik’ açıklamasının ardından Konya’da bir firmanın daha iflasın eşiğine geldiği öğrenildi.

Ülke genelinde konkordato ilan eden firmalar arasında Konya öne çıkarken Türkiye'nin ünlü peynir ve süt şirketi Erkon Süt’ün konkordato başvurusunda bulunduğu bildirildi. 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin Konya'nın ünlü peynir fabrikasının konkordato talebine 3 ay geçici mühlet süresi verdiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri