Konya'ya 181 milyon tl destek

Tarım ve Orman Bakanlığı bu yıl da çiftçilere tohumluk destekleme ödemeleri başladı. Konya'da 27 bin 156 üreticimize 181 milyon liralık sertifikalı tohum kullanım desteği ödemesi 13 ve 20 eylül 2024 tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde kaliteye, teknoloji kullanımına ve çevre koruma önceliklerine göre bitkisel üretim faaliyetinde, sertifikalı tohumluk kullanımının yetersiz olduğu bazı türlerde yurt içinde üretilip sertifikalandırılan tohumları kullanan Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere dekar başına sertifikalı tohum kullanım desteği veriliyor.

Başvuru dilekçesi, tohumluk satış faturası, tohumluk sertifikası fotokopisi, fatura düzenleyen kişiye ait tohum üretici belgesi veya doku kültürü ile tohumluk üretici belgesi veya tohumluk bayi belgesi fotokopisi, tohumluk analiz raporu ile Tarım Müdürlüklerine müracaat edenler desteklemeden faydalanabiliyor. Aspir, Arpa, Buğday, Çavdar, Çeltik, Tritikale, Yulaf, Nohut, Kuru Fasulye, Mercimek, Kolza (Kanola), Patates, Fiğ, Korunga, Soya, Yem Bezelyesi, Susam, Yerfıstığı ve Yonca gibi ürünlerin tohumluklarına farklı miktarlarda destekleme yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı bu yıl da çiftçilere tohumluk destekleme ödemelerini yaptı. Türkiye genelinde üreticilere 1 milyar 389 milyon 795 bin liralık destekleme ödemesi yapıldı. Bakanlığın açıkladığı destekleme ödemesi ile Konya'da 27 bin 156 üreticimize 181 milyon liralık sertifikalı tohum kullanım desteği ödemesi 13 ve 20 eylül tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri