KOP†tan Mali Destek Çağrısı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında, bölgedeki bitki ve hayvancılık sektörüne ilişkin eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğinin artırılması...

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) kapsamında, bölgedeki bitki ve hayvancılık sektörüne ilişkin eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğinin artırılması için 2017 yılında da mali desteğini sürdürüyor.  KOP İdaresi, TEYAP Kapsamında Mali Destek Çağrısına çıktı.

“Bölge Çiftçisinin Uygulamalı eğitime 3 milyon liralık kaynak”

KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Kalkınma Bakanlığımızın öncülüğünde hazırlanan ve 2014 yılında yürürlüğe giren KOP Eylem Planı ile tarımdan ulaştırmaya, hayvancılıktan eğitim ve enerjiye kadar birçok sektörde bölge illerinin önemli kaynak tahsislerine kavuştuğunu belirterek, Eylem Planında yer alan KOP TEYAP ile 2015-2016 yılları arasında bölgeye yaklaşık 3 milyon liralık kaynak tahsis edildiğini söyledi.

Bölgede tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları, eğitim kurumları, sivil toplum kuruluşları ve tüm çiftçilerin beşeri kapasitelerinin artırılmasını amaçladıklarını vurgulayan Bostancı şunları söyledi;

“KOP TEYAP ile son zamanlarda gerçekleştirilen altyapı yatırımlarından gerekli verimin alınabilmesi, modern altyapılar ve teknolojiler ile çiftçilerimizin buluşturulabilmesini amaçlıyoruz. Proje kapsamında su yönetimi ve koruyucu tarım teknikleri önceliğinde çiftçilerimize ve teknik personellerimize yönelik eğitim yayım programları gerçekleştirilmektedir.

Başkanlığımızca proje kapsamında iki yılda teknik personel ve çiftçi olmak üzere yaklaşık 4 bin kişiye eğitim verildi. Çiftçilerimizin ve teknik personelin beşeri kapasitelerini artırabilmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da KOP TEYAP Mali Destek Programı çağrısına çıkıyoruz.

2017 yılında KOP TEYAP mali desteklemelerin üst limiti 300 bin lira olarak belirlendi. Bu yıl ‘Bitkisel üretimde toprak ve su kaynaklarının etkin ve sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yönelik eğitim ve yayım faaliyetleri kapsamındaki projeler öncelikli olarak desteklenecektir.

‘Kırsal dezavantajlı alanlardaki tarım verimliliğinin artırılmasına yönelik yapılacak eğitim ve yayım faaliyetleri ve ‘Hayvansal üretimde verimliliğin ve kalitenin arttırılmasına yönelik eğitim ve yayım faaliyetleri konusundaki projeler ise diğer öncelikli destek konuları arasında yer almaktadır. Mali destek programına KOP Bölgesi tarım ve hayvancılık sektöründe, eğitim ve yayım hizmetlerinin etkinliğinin artırılması için bölgemizde faaliyet gösteren Valilikler, Kaymakamlıklar, Üniversiteler, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Devlet Su İşleri, Orman Müdürlükleri, Araştırma Kuruluşları, Belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları başvurabileceklerdir. Amacımız örgütlü çiftçiler önceliğinde tüm çiftçilerin beşeri kapasitelerinin artırılmasına katkıda bulunmaktır.” diye konuştu.

Son Başvuru 2 Haziran 2017

Çiftçilere yönelik teorik ve uygulamalı eğitim ve yayım programı düzenlemek için destek talep eden ilgili kamu kurumları projelerini en geç 2 Haziran 2017 tarihine kadar teslim edecek. Başvuruların, kop.gov.tr ve kopteyap.kop.gov.tr sitelerinde yer alan "Tarımsal Eğitim ve Yayım Mali Destek Programı 2017 Yılı Teklif Çağrısı Başvuru Rehberi"ne uygun olarak hazırlanması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri