Ahmet Rasih İzzet Koyunoğlu'nun topladığı etnografik ve folklorik eşya, belge ve malzemelerle yazma ve matbu kitaplarını, 1973 yılında Konya Belediyesine bağışlamasıyla Türkiye'de belediyeler eliyle kurulan ilk özel müze Koyunoğlu müzesi oldu.
İçerisinde toplantı salonu ve yazma eserleri olan 2 kütüphanede bulunan Koyunoğlu Müzesi geniş bir alan içinde 3000 m² teşhir mekânı bulunuyor. Müzenin giriş katında Anadolu Medeniyetlerine ait arkeolojik buluntular, sikke, hat eserleri, tabiat tarihi bölümü ve tematik sergiler yer alıyor. Birinci katında etnografik eserler, halı, kilim ve tesbih koleksiyonu sergileniyor. Aynı katta başta el yazması eserler olmak üzere 35.000 ciltlik zengin bir kütüphane bulunuyor.
İşte Ahmet Rasih İzzet Koyunoğlu Müzesi’nde bulunan yazma eserlerin Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü’ne devredilmesine karar verildi. Bu için Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yazma Eserler Kurumu arasında protokol yapılması ve protokolün imza ve icrası için Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na yetki verilmesi Büyükşehir Meclisinde görüşüldü.
Yapılan görüşmeler sonrası Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik ile Vakıflar Genel Müdürlüğü Müzeler Yönetmeliği hükümleri gereğince; Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Ahmet Rasih İzzet Koyunoğlu Müzesi'nde bulunan yazma eserlerin Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğüne devredilmesi kapsamında Belediye ile Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve/veya ilgili birimleri, gerekli olan hallerde protokolün taraflarınca diğer resmi kurum ve kuruluşlar arasında birlikte veya ayrı ayrı işbirliği protokolü yapılması ve protokollerin imza ve icrası için Başkanlık Makamına yetki verildi.