Kredi kartı vergisinde geri adım atan AKP’den yeni formül

AKP Genel Merkezi’nde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında kredi kartına vergide yeni teklif gündeme geldi. Peki kredi kartlarına vergi gelecek mi? AKP’li kurmaylar kredi için nasıl bir yöntem uygulayacak? İşte detaylar…

AK Parti milletvekillerinin Savunma Sanayii Fonuna aktarılmak üzere limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarından yıllık 750 liralık pay alınmasını öngören yasa teklifi görüşmelerinde artan tepkiler üzerine geri adım atılmıştı. AKP'nin masasındaki yeni formülü sızdırıldı.

AK Parti milletvekilleri, savunma sanayi projeleri için hizmet bedeli ve vergi olarak yıllık toplam hacmi 80 milyar TL’ye ulaşması beklenen torba yasa teklifini cuma günü TBMM’ye sundu. Söz konusu kesintinin Savunma Sanayii Fonu’na aktarılacağı belirtilen teklifte en çok tepki çeken madde, 100 bin lira ve üzerinde kredi kartı limiti olan yurttaşlardan her bir kart başına yıllık 750 TL’lik kesinti oldu. Tepkiler üzerine Savunma Sanayii Destekleme Fonu görüşmeleri 2025 yılına ertelendi.

AKP Genel Merkezi’nde dün gerçekleştirilen istişare toplantısında, kamuoyunda ‘kredi kartı vergisi’ olarak adlandırılan savunma payı için yeni formül üzerinde çalışıldığı ortaya atıldı. Bu kez 1 milyon TL limitli kartlardan kesinti yapılması ya da 'kademeli bir sistem' getirilmesinin gündemde olduğu iddia edildi.

KADEMELİ PAY TEKLİFİ GÜNDEMDE
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katıldığı toplantısında AKP’li vekillerden 100 bin TL ve üzerinde olan kredi kartlarının hamillerinden her bir kart başına yıllık 750 TL alınmasına ilişkin yeni formül teklifi iletildi. Türkiye gazetesinin özel haberine göre toplantıda AKP’li vekillerden ‘1 milyon limiti olandan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay olsun’ şeklinde teklif masaya geldi.

Bakan Şimşek, mevcut ekonomi politikasını değerlendirerek, milletvekilleri, MKYK üyeleri ve Genel Merkez yöneticilerinin sorularını yanıtladı. Kredi kartı limit tartışmalarına ilişkin ise AKP’li vekillerden Şimşek’in masasına teklifle geldi. AK Partili vekiller “Böyle bir şeyi neden teklif ettik? Madem teklif ettik, neden erteledik? Olmayan bir paradan pay alınabilir mi? Alınacaksa kıstas 100 bin değil, daha yüksek olması gerekmiyor muydu?

100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olan vatandaştan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay alınsın” şeklinde önerge geldi. Savunma sanayii için destek paketinin ne kadar elzem olduğunun önümüzdeki iki aylık süreçte vatandaşa anlatılma kararı alındığı da belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri