KSO’da şirketlerin ortaklıkları konuşuldu

Konya Sanayi Odası ve Mevlana Kalkınma Ajansı iş birliğinde ‘Şirket Ortaklıkları, Birleşmeleri ve Satın Almaları Semineri’ gerçekleştirildi.

Seminerin açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Zahid Çatlı, Konya’nın üretim ve ihracatla büyüyen bir şehir olduğunu ve işletme ölçeklerinin her geçen yıl büyüdüğünü söyledi. Konya’nın sanayiyle kalkınma yolunu seçtiğine dikkat çeken Çatlı, “Şu anda Konya’mızda 12 organize sanayi bölgemiz, 120’nin üzerinde sanayi sitemiz var. 190’dan fazla ülkeye yıllık 3.3 milyar doların üzerinde de ihracat yapıyoruz. Makineden otomotive, savunma sanayinden gıdaya, tekstilden plastiğe değin hemen her sektörde güçlü işletmelere sahibiz. Konya’mız sanayide yükselen bir ivmeye sahip. Sanayi ile kalkınma yolunu seçen Konya’mızda şirketlerimizin sürdürebilir olması son derece kritik bir konu. Bu pencereden bakınca, şirket ortaklıkları, birleşmeler ve satın almalar konusunun iyi bilinmesi, bu süreçlerin profesyonel bir bakış açısı ile yönetilmesi de ayrı bir önem arz ediyor. Çünkü, birleşme ve satın almalar, sadece mali büyüme değil, aynı zamanda yenilikçi iş modelleri geliştirme, küresel pazarlara erişim sağlama ve sürdürülebilirliği temin etme noktasında da kritik bir araç haline geldi. Odamız ve Mevlana Kalkınma Ajansımız işbirliği ile düzenlediğimiz bu programda da bu süreçler ve dikkat edilmesi gereken hususlarla alakalı sanayicilerimizi bilgilendirmeyi amaçladık, işbirlikleri için Mevlana Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı da, şirketlerin büyümek ve küresel rekabet ortamına ayak uydurmak için farklı yöntemler izlediklerini, şirket birleşmelerinin, satın almaların ve ortaklıkların bu yöntemlerin başında geldiğini söyledi. Bostancı, şöyle devam etti: “Birbirinden farklı amaç ve güdülerle gerçekleştirilen birleşme, satın alma ve ortaklık kurma işlemlerinin nihai amacı ise şirket değerinin yükselmesini sağlamak ve ulusal ve uluslararası pazarda daha rekabet edebilir bir hale gelmektir. Her şeyden önce iki farklı şirketin çeşitli yollarla birleşmesi, birbirinden çok farklı organizasyon yapılarının ve kurum kültürlerinin bir araya gelmesi anlamına gelmekte ve entegrasyon ihtiyacını da beraberinde getirmektedir. Bu noktada, tüm bu avantaj ve dezavantajların göz önünde bulundurularak bu yöntemlere başvurulması işletmelerin varlıklarını devam ettirmeleri açısından hayati öneme sahiptir. Ajans olarak, Konya Sanayi Odamız ile düzenlediğimiz bu programda da bölgemizde yer alan paydaşlarımızı bu konularda bilgilendirmeyi amaçladık. Kıymetli ev sahipliği için Konya Sanayi Odamıza teşekkür ediyorum.”

Pragma Capital Partners Yönetici Ortağı Saltuk Buğra Akbulut da katılımcılara yönelik olarak yaptığı sunumunda, şirketlerin ortaklıklar, birleşmeler ve satın almalar konularında dikkat edilmesi gereken hususlar ve süreç yönetimi gibi konularda bilgiler aktararak katılımcılardan gelen soruları cevapladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri