KTÜ'nün gelişmesi için toplandılar

Konya Teknik Üniversitesi'nin gelişimine yönelik stratejik amaç ve hedeflerini belirlemek, stratejik plan çalışmalarına yön vermek ve mevcut durumunu değerlendirmek üzere, dış paydaşlardan oluşan Konya Teknik Üniversitesi Üst Danışma Kurulu, Rektör Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Üst Danışma Kurulu üyeleri için hazırlanan sunumda akademik çalışmalar başta olmak üzere yapılan çalışmalardan bahsedilerek plan aşamasında olan yeni yerleşke hakkında bilgi verildi. Toplantıda kurul üyeleri ile öğretim planları, staj uygulamaları, KTÜN’e ait yeni yerleşke planları, üniversite sanayi işbirliğinin artırılması ve geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, sanayide staj ve mühendislik uygulamalarının arttırılarak öğrencilerin daha fazla mesleki tecrübe kazanmalarının önünün açılması ve ürüne dönüşecek çalışmaların yaygınlaştırılması dile getirildi. Prof. Dr. Çelik, ''Üniversitemizin misyon ve hedeflerine ulaşabilmek amacıyla gereken yönetsel/organizasyonel süreçleri tanımlayan ve uygulayan, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı faaliyetleri, idarî hizmetleri ile kurumsal kalite geliştirme çalışmalarını kurgulama, izleme ve değerlendirme süreçlerinde paydaşlarının katkısına büyük önem vermektedir. Bu doğrultuda amaçlarımızı gerçekleştirmek ve geçtiğimiz aşamaları istişare edebilmek adına sık sık bir araya gelinmesinin önemli olduğunu ve çalışmalarımızı daha verimli kıldığını düşünüyorum. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz toplantımız da oldukça verimli geçti. Katkı sağlayan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Üst Danışma Kurul Toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Osman Nuri Çelik başta olmak üzere, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Danışma Kurul Üyeleri; Emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Kalite Kurulu Performans Göstergeleri Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Kara, KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Mimarlar Odası Başkanı Ahmet Övet, Üniversitemiz üst yönetiminden, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hüseyin Deveci, Prof. Dr. Ali Köken, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Murat Oral, Prof. Dr. Bayram Akdemir, Osman Deniz Şimşek ile Genel Sekreterimiz Kamil Gök katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri