Kulu'nun özel çevre koruma bölgelerinde inceleme

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü İmar ve Planlama Daire Başkanı Şule Durgut Öztürk ve beraberindeki heyet Kulu'yu ziyaret etti. Daire Başkanı Öztürk ve heyeti, Kulu’nun Özel Çevre Koruma bölgesini yerinde inceledi ve paftalar üzerinde titizlikle çalışmalar yaptı.

Kulu Belediye Başkanı Abdurrahim Sertdemir, ''Kulu’muzun Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgesi konusundaki uzun zamandır süren çabalarımızda önemli bir aşamaya geldik. Bakanlık ve genel müdürlük düzeyinde gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde, Kulu bölgemizin ÖÇK konusunun çözümü için büyük ilerleme kaydedildi. Daire Başkanımız ve heyeti, Kulu’ya gelerek ÖÇK bölgesini yerinde inceledi ve paftalar üzerinde titizlikle çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar, planın son aşamasına kadar getirilmesiyle sonuçlandı. Allah nasip ederse, eksiklerin giderilmesi ile birlikte planımız Bakanlık tarafından onaylanacak ve bu bölgedeki inşaat işleri başlayacak.'' dedi.

Bu durumun Kulu için için büyük bir adım ve gelişme olduğuna dikkat çeken Sertdemir, ''Bölgemizin kalkınması ve büyümesi adına önemli bir fırsat sunuyor. ÖÇK bölgesindeki kısıtlamaların kaldırılması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi, Kulu’nun gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Kulu’muz için hayırlı olmasını diliyorum. Hep birlikte Kulumuzun geleceği için çalışmaya ve bu güzel ilçemizi daha yaşanabilir hale getirmeye devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri