Kur'an Kursu öğrencilerine uçurtma hediye edildi

Sarayönü'nde 3. Etap TOKİ Camii (Muhammet Safitürk Camii) yaz ve güz dönemi boyunca düzenli olarak camiye gelerek Kur'an kurslarına katılan ve namazlarını camide kılan çocuklar için özel bir etkinlik düzenlendi. Hayırsever bir vatandaş ve İlçe Müftülüğünün iş birliğiyle camiye devam eden çocuklara uçurtma hediye edildi.

Etkinlik, geçtiğimiz hafta içi İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Akpınar’ın kıldırdığı ikindi namazının ardından gerçekleştirildi.

Namaz sonrası düzenlenen programda, Camii İmamı Ramazan Işık ve uçurtmaları özenle hazırlayan Şahin Çetinkaya da çocuklarla bir araya geldi.

Toplamda 20 çocuğa hediye edilen uçurtmalar, büyük bir heyecanla sahiplerine teslim edildi. Çocuklar, uçurtmalarını alır almaz cami çevresinde uçurmaya başladılar, renkli görüntüler oluştu. Uçurtma etkinliğiyle çocuklar hem eğlenceli vakit geçirdi hem de cami cemaatinin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadı.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Akpınar, çocukların ibadetlerini camide gerçekleştirerek dini vecibelerini yerine getirmelerinin kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirerek "Çocuklarımızın camiyle olan bağlarını güçlendirmek ve dini eğitimlerine katkı sağlamak için bu tür etkinlikler büyük önem taşıyor. Onların camide hem ibadet etmeleri hem de eğlenmeleri bizleri mutlu ediyor." Dedi.

Çocukların camiye bağlılığını güçlendirmenin uzun vadede onların dini ve ahlaki gelişimine büyük katkı sağlayacağını belirten İmam-ı Hatip Ramazan Işık, açıklamasında şunları söyledi: "Onların camiye sadece ibadet için değil, aynı zamanda güvenle vakit geçirebilecekleri bir yer olarak görmelerini istiyoruz. Cami, sadece bir ibadet yeri değil, aynı zamanda çocuklarımızın toplumsal değerleri öğrenebileceği, arkadaşlarıyla bir araya gelebileceği ve manevi dünyalarını zenginleştirebilecekleri bir mekan olmalı. Bu tür etkinlikler, onların burada eğlenceli ve güzel anılar biriktirmelerini sağlıyor. Onların yüzlerindeki mutluluğu görmek, bizler için en büyük ödül. Hem dini eğitimlerini almaları hem de camiyi sevmeleri amacıyla bu tür faaliyetler düzenlemeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın cami ile bağlarını kuvvetlendirmek ve onların gelecekte de bu bağın sürmesini sağlamak bizim en önemli görevlerimizden biri." Dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri