Kuyumculardan düğün sezonu öncesi 'altın' uyarısı

Altın fiyatlarındaki önlenemeyen yükseliş nedeniyle imitasyona ilgi artarken, kuyumcular, düğün sezonu öncesi altın almak isteyen vatandaşları uyardı. Kuyumcular, sahte ve düşük ayarlı altınla dolandırıcılıkların çoğaldığına dikkat çekiyor

Düğün sezonu yaklaşırken, kuyumculardan altın alacaklara önemli bir uyarı geldi. Fiyatların artması nedeniyle vatandaşların imitasyon takılara yöneldiğini belirten kuyumcular, “Dikkat, gerçek altından farkı yok” şeklinde uyarıda bulundu.

Altın fiyatları küresel piyasaların da etkisiyle giderek arttı. Ancak yaklaşan düğün sezonunda altın almak isteyenler, yüksek fiyatlar nedeniyle ya borçlanıyor ya altın almaktan vazgeçiyor ya da imitasyon ürünlere yöneliyor. Son günlerde imitasyon takılara ilgi artarken, kuyumcular, gerçek altın almak isteyenleri, gerçeğinden ayırt edilemeyen imitasyon ürünlere karşı uyardı.

Gerçek altın ile imitasyon ürünleri ayırt etmenin çok güç olduğunu belirten kuyumcular, imitasyon sektörüne geçmeye karar verdiklerini söyledi.
İmitasyon ürünlerin gerçek altından farkı olmadığını, gerçeğini sadece işin duayenlerinin anlayabildiğini vurgulayan kuyumcular, “İmitasyonda her çeşit ürün var. Ancak en fazla rağbet düz işçiliksiz bileziğe. Lazer bilezik, burma bilezik, kibrit çöpü ve ajda gibi modeller daha çok tercih ediliyor.

Gelin adaylarının yanı sıra diğer vatandaşlar da aksesuar amaçlı alıyor ve gelinlere göre daha fazla rağbet gösteriyorlar. Bundan 2-3 yıl öncesine kadar talep daha az oluyordu. İmitasyon ürünlerde ortalama fiyatlarımız kaplama ürünlerde 100 TL’den başlarken altın kaplama ürünlerde ise 150 TL’den başlıyor” dedi.

“DİKKAT DOLANDIRILMAYIN!”
San zamanlarda imitasyon ürünlerin insanları dolandırmak için de kullanıldığına dikkat çeken kuyumcular, “Bize günlük 15’e yakın vatandaş gerçek altın sanarak imitasyon ürün getiriyor. Fiyatlar çok yüksek olduğu için vatandaşlar ister istemez imitasyona yöneldi. 10 gramlık gerçek altın bilezik bir vatandaşın asgari ücretini fahiş derecede aşıyor.

Dolayısıyla vatandaşlarda bundan dolayı mecburen imitasyona yöneliyor. İmitasyon ürünlerin fark edilemeyecek kadar kaliteli. Ancak, sarraf olarak biz bile ayırt etmekte zorlanıyoruz. Yarı gerçek yarı sahte olan ürünler var, bakırı fazla karışanlar var. Vatandaşlar gerçek altın alıyorlarsa eğer güvenilir yerler dışında altın almasın.

50-100 TL için daha düşük ve kalitesiz yerlerden altın almak daha sonra başlarını ağrıtabilir. Fiyat farklarından dolayı bazı kötü niyetli insanlar piyasaya bu altınların ayarını düşürerek veya değişik şekilde vatandaşı kandırabiliyor, hatta dolandırılabiliyorlar. Altının oyunu olmaz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri