Lise öğrencileri arasında “Peygamberime Şiir” yarışması düzenleniyor

Selçuklu Müftülüğü tarafından lise öğrencileri arasında 'Peygamberime Şiir' yazma yarışması yarışması düzenlenecek. Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler 25 Ekim tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Yarışma “MEVLİDİ NEBİ HAFTASI” etkinlikleri kapsamında; “HZ. PEYGAMBER VE ŞAHSİYET İNŞASI” teması ile “ŞİİR” alanında yapılacak. Yarışmaya yalnızca Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı liselerden örgün eğitime devam eden öğrenciler başvurabilecekler. Başvurular, öğrencinin okuluna yapılacak, okul idaresi tarafından en başarılı 1 adet şiir ilgili öğrencinin öğrenci belgesiyle birlikte Selçuklu Müftülüğüne ulaştırılması sağlanacak. Okullar 1. seçtikleri eseri 30 Ekim 2024 tarihine kadar Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Selçuklu Müftülüğüne ulaştırılmasını sağlayacaklar.

Yarışma, Selçuklu müftülüğünde kurulacak komisyon tarafından 1 Kasım 2024 Cuma günü sonuçlandırılacak ve dereceye giren öğrencilere ödülleri daha sonra belirlenecek bir tarihte törenle takdim edilecek. Yarışma, Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle Selçuklu Müftülüğünde oluşturulacak komisyon tarafından; birinci, ikinci ve üçüncü olarak dereceye giren öğrencilerin tespit edilmesiyle icra edilecek. Dereceye girip ödüle layık görülen öğrencilere Selçuklu Müftülüğü tarafından; birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL para ödülü verilecek. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri öğrencinin kendisine teslim edilecek. Ayrıca okuluna plaket takdim edilecek.

Yarışmanın temel amacının Gençlerin Hz. Peygamberimize olan sevgilerinin satırlarla dile getirmelerine olanak sağlamak ve gençlerle iletişim kurarak onları Başkanlık gençlik çalışmaları ile tanıştırmak olduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri