Lübnan saldırıları sonrası İsrail’den korkutan hamle

Lübnan’da iki gündür yaşanan patlamalar ülkeyi sarsarken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'tan savaşta yeni bir aşamaya geçtiklerine dair önemli açıklamalar geldi

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan’da 24 saatte Hizbullah’ın iletişim cihazlarına yönelik gerçekleştirilen iki siber saldırının ardından ülkesinin odağının Lübnan cephesine kaydığını, savaşta yeni bir aşamanın başladığını açıkladı.

Lübnan'da önceki gün çağrı cihazlarının patlatılması sonucunda 12 kişinin hayatını kaybetmesi ve 2 bini aşkın kişinin yaralanmasının ardından dün de başkent Beyrut'ta yine patlamalar meydana gelmişti. Ülkede bu defa telsizler patlatılırken, 20 kişi daha hayatını kaybetmiş, 450 kişi de yaralanmıştı. Söz konusu saldırılar ülke genelinde endişe yaratırken, Lübnan'ın saldırılardan sorumlu tuttuğu İsrail'den kritik bir karar geldi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ülkesinin kuzeyindeki Hayfa kenti yakınlarında bir hava üssüne yaptığı ziyarette "Ağırlık merkezi kuzeye kayıyor. Güçlerimizi, kaynaklarımızı ve enerjimizi kuzeye hareket ettiriyoruz. Savaşta yeni bir aşamanın başlangıcında olduğumuzu düşünüyorum. Uyum sağlamalıyız. Zaman içinde tutarlılık göstermeliyiz. Bu savaş büyük cesaret, azim ve ısrar gerektiriyor" açıklamasında bulundu.

'ESİRLERİ UNUTMADIK'
İsrail'in kuzeydeki saldırısının amacının tahliye edilen İsrail vatandaşlarının evlerine güven içinde dönmesi olduğunu savunan Gallant, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirleri unutmadıklarını belirtti.

Lübnan genelinde son 24 saatte önce çağrı cihazları bugün de telsizlerde patlamalar meydana geldi. Lübnanlı yetkililer, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken Tel Aviv yönetimi ise konuya dair sessizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri