Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Denetim Kurulu (VDK) aracılığıyla kayıt dışı e-sigara ticaretine karşı başlattığı denetimlerde 300 milyon liralık kaçak ticareti ortaya çıkardı.
Yapılan çalışmalar kapsamında 20 milyar liranın üzerinde işlem incelendi, 50 binin üzerinde mükellef denetlendi.
E-sigaraların internet üzerinden satışı, kargo ile gönderilmesi ve nikotin içerikli kartuşların serbest ticareti yasak olduğundan, VDK bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı etkin bir mücadele başlattı.
Kolluk güçleriyle işbirliği yapılarak, tespit edilen suçlular hakkında işlemler başlatıldı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin artık yasa dışı ve kaçak ürünleri de kapsayacak şekilde genişletildiğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:
"Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemizi, çok sayıda ürün ve sektörü de kapsayacak şekilde bu yıl daha da artıracağız. Bu mücadeleden taviz vermeyeceğiz, böylece vergide etkinlik ve adaleti de artıracağız"