MEAAL öğrencileri Makedonya’ya gitti

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamında “Innovative eTwinners Can Do More: Yenilikçi eTwinciler Daha Fazlasını Yapabilir” isimli projesinin...

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar kapsamında “Innovative eTwinners Can Do More: Yenilikçi eTwinciler Daha Fazlasını Yapabilir” isimli projesinin ilk kısa dönem öğrenci hareketliliği Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde gerçekleştirildi.

Projenin kısa dönem hareketliliği Polonya, İtalya, Hırvatistan ve Türkiye’den toplam 20 öğrenci ve 7 öğretmenin katılımı ile Kuzey Makedonya’da 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti.

Projenin ilk öğrenci hareketliliğine Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nden dört öğrenci ve bir öğretmen katıldı. Pandemi sürecinden dolayı uzaktan ve çevirim içi olarak gerçekleştirilen faaliyetler ve eğitimler sonrasında öğrenciler ilk defa akranlarıyla birlikte çalışma fırsatı buldu.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te SEPUGS Vasil Antevski Dren okulunda yapılan toplantılar ve atölye çalışmalarının temel amacı öğrencilerin katılımıyla ve ekip çalışmasıyla maddi ve manevi kültürel miras olarak Avrupa halk oyunları ve halk müziği idi.

Öğrenciler ilk defa bir eTwinning projesi oluşturma ve planlama sürecine katıldı.

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Mustafa Kozan, proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi:

“Ülkemizden dört öğrenci toplantı ve çalışmalara katıldı. Normalde öğretmenler tarafından ortaya atılan proje fikirleri ve eTwinning projesi oluşturma aşaması öğretmenlerin rehberliğinde beş grupta toplam yirmi sekiz öğrenci tarafından yapıldı. Öğrenciler yurt dışına çıkmadan önce belirlenen konu ile ilgili araştırmalar yaptılar ve akranları ve öğretmenleri ile birlikte ortak ürün olarak “Dancing Through The Past” isimli eTwinning projesini oluşturdular.

SEPUGS Vasil Antevski Dren okulunda açılış etkinliği oldukça renkliydi.

Açılış konuşmaları sonrasında Makedon öğrenciler hazırladıkları halk oyunlarını sergilediler ve halk müziklerini seslendirdiler. Sadece Makedon halk oyunlarını sergilemekle kalmayan öğrenciler, ortak ülkelerin danslarını da sergilemesi etkinliğe renk kattı.

Atölye çalışmaları ve toplantıların yanı sıra katılımcılar Üsküp Halk Oyunları okulunda halk oyunları ve halk müziği eğitimi derslerine katılma fırsatı sundular. Lise seviyesinde kültürel mirası yaşatmak için kurulmuş okul bütün katılımcıların ilgisini çekti. Ülkemizle tarihi ve kültürel bağları ve ortak noktaları bulunan bir ülkede ortak kültürün yaşatılmaya çalışılması Türk katılımcıların beğenisini kazandı.

Hareketlilik süresince yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin tamamlanmasının ardından Ohrid kentine günü birlik kültürel gezi düzenlendi. Kültürel miras olarak Camiler ve Kiliselerin yan yana yer aldığı kentte tarihi mekanlar rehber eşliğinde ziyaret edildi.

Programın son gününde değerlendirme çalışmaları sonrasında katılımcılar sertifikalarını aldı. Sarayönü Mehmet-Emine Akdoğan Anadolu Lisesi’nden hareketliliğe katılan dört öğrenci ve proje ortağı okullardan toplamda 40-50 öğrencinin katılımı ile “Dancing Through The Past” isimli eTwinning projesi faaliyetlerini yaklaşık 3-4 ay süre ile gerçekleştirecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri