Meme kanserinde farkındalık artırılıyor

1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “Meme Kanserinde Farkındalık Paneli” düzenlendi. Panelde, alanında uzman akademisyenler ve erken teşhis ile Meme Kanseri'ni yenmeyi başaran hastalar bir araya geldi. Etkinlikte, kanser taramalarının ve erken teşhisin önemi vurgulandı.

Kültür Park Amfi Tiyatro'da düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panelde, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Ali Eryılmaz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Artaç ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Radyasyon Onkolojisi Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Kanyılmaz, katılımcılara meme kanseri hakkında bilgi vererek soruları yanıtladılar.

'2024 Yılının İlk 9 Ayında 204 Bin 498 Kanser Taraması Yapıldı'

Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Koç, kanserin çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Meme kanseri erken tanısında sağlık alanında en iyi donanımlara sahip olduklarını belirten Koç, bu alandaki teknolojik imkanlarla mücadelelerinin başarıyla sürdüğünü ifade etti.

Erken teşhis merkezleri ve tarama olanakları sayesinde vatandaşların sağlık hizmetlerine kolayca ulaşabildiğini aktaran Koç, Konya merkez ve ilçelerinde kanser taramalarının titizlikle yapıldığını kaydetti.

Gönüllülük esasına dayanan bu taramaların ancak yüksek katılım oranıyla başarılı olabileceğini dile getiren Koç, diğer kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de ana stratejinin hastalığı erken evrede yakalamak olduğunu söyledi.

2024 yılının ilk 9 ayında il genelinde 78 bin 921’i meme kanseri olmak üzere toplam 204 bin 498 vatandaşa kanser taraması yapıldığını vurguladı.

Meme Kanserine 'Pembe' Farkındalık

Panel öncesinde ve sonrasında Amfi Tiyatro’nun farklı noktalarında açılan stantlarda sağlık personelleri, hasta ve yakınlarına broşür dağıtarak meme kanseri ve muayenesi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, stant görevlileri, farkındalık yaratmak amacıyla hasta ve yakınlarına pembe kurdele taktı.

Kanser vakalarının erken teşhis edilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından Konya İl Sağlık Müdürlüğü bünyesine tahsis edilen ‘Pembe Prenses’ adındaki ‘Kanser Tarama Tırı’ da etkinlik alanında gün boyunca vatandaşlara tarama hizmeti sundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri