Bugün Konya Ticaret Borsası’nda yıllar önce yaşanan bir merdiven olayını paylaşmak istedim.
Nerden aklıma geldi.
Tam bilemiyorum ama hikaye sonunda yorumlar size ait.
Konya Ticaret Borsası’nın önceki yeri Tekstil ve Eski Kunduracılar Sanayi Sitelerinin yanındaki alandaydı. Yani bugün THY’nin yeni garının yapıldığı yerdeydi.
Orası aynı zamanda Buğday Pazarı olarak tarif edilirdi.
Çünkü çok sayıda tüccar esnafının işyeri o alandaydı.
Şehrin büyümesiyle birlikte içerde kalan KTB binası alanında, çiftçilerin ürünlerini getiren kamyonlar ve traktörler yüzünden trafik keşmekeşliği de yaşanmaya başlanmıştı.
O bölgede oluşan trafik yoğunluğu ulaşımı olumsuz etkilediği gibi, ticaret erbabının da canını sıkıyordu.
Adana Çevre yolunda temin edilen arsaya, Hafız abi olarak anılan Ahmet Ortakavak başkanlığındaki yönetim kurulu kararı ile KTB’nin yeni binası yapılması kararlaştırıldı.
Alan çok büyük olduğu için Konya Ticaret Borsası (KTB) binası projesinin yanında yeni buğday pazarı da inşa edilmeye başlandı.
Hububat ticareti yapan tüccar esnafa kısa sürede çok sayıda iş yeri yapılmış ve teslim edilmişti. İş yerlerinin tesliminde sonra görkemli bir Borsa binası da tamamlanarak hizmete açılmıştı.
Bina yapılarken KTB genel kurulu da yapılmıştı. Genel kurul sonucu KTB yönetim kurulu başkanlığına Mehmet Kara seçilmişti. Kara, yeni borsa binasının yapılmasını çok sıkı takip etmiş, tüm ayrıntılarla tek- tek ilgilendiği için tecrübe sahibi de olmuştu.
Yeni hizmete açılan Konya Borsa binası, o günlerde tüm illerde örnek olarak gösterilen bir gündemdi.
Binayı gezmeye gelen heyetlerle sık,sık karşılaşıyor ve haberler yapıyorduk.
Bina bitmiş iç kısımların teşrifi başlamıştı. Ürün getiren çiftçilerin ve tüccarların buluşacağı salonda koltuklar aynı desen ve kalitede istenmişti. Hatta yönetim kurulu başkan ve yardımcılarının odalarına döşenecek takım da aynı olacaktı.
Bu düşünce çiftçinin yerinde çiftçiye hürmet göstergesiydi.
Artık yeni binada hizmet kalitesi ve üretime destek için laboratuar gibi ilave yatırımların da yapılması gündemdeydi.
Bu iş bir firmaya ihale edildi ve bina içerisindeki tahsis edilen yere Laboratuar bölümü yapılmaya başlandı. Ancak laboratuara giriş nereden olacaktı.
Sorun burada başladı.
Yönetimin girdiği merdivenlerden mi, yoksa yeni bir giriş mi yapılmalıydı. Başkan Mehmet Kara’nın olmadığı bir zamanda binanın temizliği de gerekçe gösterilerek ayrı bir giriş yapılması kararı verildi.
Çiftçiler plana göre laboratuara ayrı yapılan bir merdiven yanında açılan pencereden ürününü verecek, yine içeri girmeden ürününü oradan alacaktı.
Merdiven projesi çizilmiş, kalıp çakılmış ancak firma ile çalışanlar arasında yükseklik tartışması başlamıştı. Tesadüfen gürültünün üzerine gelen başkan Kara, olayı öğrenir öğrenmez tekmesiyle kalıbı yıkmış “Bizim girdiğimiz yerden çiftçi de girecek. Çiftçinin yerini, çiftçiden mi esirgiyorsunuz” diyerek laboratuar girişi için noktayı koymuştu.
SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ KÖPRÜSÜ
“İletişim bir sanattır” deriz ya.
Bu sanatı en iyi basın bürosu görevlileri icra ediyor diye de iddia ederiz.
Çünkü basın bürosu görevlileri iletişim eğitimi almalarının da katkısıyla kurumlarda idareciler veya görevliler ile halk arasında köprü görevi üstlenirler. İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki köprü görevini de Barış Sayir yürütüyor.
Hastane de işiniz mi var. Barış iletişim sağlar.
Hasta yakını iseniz Barış yanınızda koşar.
Koordinatör gibi hizmet içi koordinasyonları da sağlar.
Sağlık Müdürlüğünde iletişimin en güzel örneğini size sunar.
Bize de teşekkür etmek düşer.
İşini iyi yapanlara sonsuz teşekkürler.