Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı! Zirai dona dikkat

Türkiye’ye giriş yapan soğuk hava ile birlikte yılın ilk karı Giresun’un yüksek kesimleri ve Kartalkaya’ya düştü. Meteoroloji yetkilileri Konyalı çiftçiye ise sarı kodlu uyarıda bulunarak zira don görülebileceğini kaydetti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Karadeniz üzerinden Rusya’dan geleceğini açıkladığı soğuk ve yağışlı hava Türkiye’yi etkisi altına aldı. Hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Karadeniz bölgesinde mevsimin ilk karı yağarken Meteoroloji, yurdun iç ve doğu kesimleri için zirai don uyarısı yaptı.

Meteorolojik verilere göre Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu gece İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresi’nin yükseklerinde, cumayı cumartesiye bağlayan gece İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi ve Doğu Anadolu’da zirai don hadisesi bekleniyor.

Zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşanların kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri tavsiye edildi.

KONYA VE BÖLGEDE ZİRAİ DONA DİKKAT
Zirai don hadisesinin gelecek hafta ortasına kadar devam etmesi beklenirken, Meteoroloji 8. Konya Bölge Müdürlüğü Konyalı çiftçileri saat vererek uyardı. Meteorolojiden sarı kodla yapılan uyarıda bugün saat 14.30 itibariyle hafif ve orta şiddette don hadisesi yaşanacağı, hava sıcaklığının -4.4 dereceye kadar düşeceği bildirildi.

Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bu gece Konya, Karaman, Aksaray, Niğde bölgesinde zirai don hadisesi beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, zirai don nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

GİRESUN VE KARTALKAYA’YA KAR YAĞDI
Öte yandan Giresun'un Dereli ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kümbet Yaylası'na ve Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'ya yılın ilk karı yağdı.

Giresun’da hava sıcaklığının düşmesiyle etkili olan yağmur, gece saatlerinden itibaren yaylanın yüksek tepelerinde kara dönüştü. Kümbet Yaylası'nda kar yağışı sonrasında çayırlar beyaza büründü.

Kartalkaya’da ise gece saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, yerini kara bıraktı. Kar kalınlığının yaklaşık 3 santimetre olduğu kayak merkezinde, yağışın gün boyu ve gece saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri