Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Barış Bektaş, Kayserispor-Konyaspor maçında Konyaspor’un maçı 3-3’e getiren golünün iptal edilmesiyle başlayan tartışmaları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı.
Kayserispor-Konyaspor maçında Konyaspor’un 3-3’lük eşitliği sağladığı nizami golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’na taşıyarak, Konyaspor formasıyla kürsüye çıkan Bektaş, hakem hatalarının artık sistematik hale geldiğini söyledi.
Daha önce oynanan maçlarda verilmeyen penaltılara dikkat çeken Milletvekili Bektaş, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) sert tepki gösterdi.
“TFF VE MHK İSTİFA ETMELİDİR”
Milletvekili Bektaş, TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında şunları dile getirdi:
“Konyaspor’un hakem hatalarıyla yaşadığı haksızlıklar her geçen hafta daha da artıyor. İki farklı maçta verilmeyen iki penaltı yetmezmiş gibi son maçta da şaibeli bir ofsayt kararıyla Konyaspor’un golü iptal edilmiştir. Yarı otomatik VAR sisteminin çökmesi, yanlış çizilen ofsayt çizgisiyle Konyaspor’un nizami golünün iptal edilmesi futbol tarihine bir skandal olarak geçecektir.
Bu hadiseler aynı zamanda Türkiye’deki adaletsizliğin futbol sahalarına da sıçradığının açık bir göstergesidir. Bu adaletsizlikler karşısında hiçbir adım atmayan Türkiye Futbol Federasyonu’nu ve Merkez Hakem Kurulu’nu istifaya davet ediyorum.
Son olarak Konyalı hemşerilerime bir çağrıda bulunmak istiyorum; önümüzdeki pazar günü Anadolu Kartalımızın oynayacağı Samsunspor maçında tribünleri dolduralım, 42 bin kişi tek yürek olalım.”
TFF ve MHK’nin bu çağrılara nasıl yanıt vereceği merakla beklenirken, Konyaspor taraftarının takımlarına sahip çıkması bekleniyor.