Milli ağaçlandırma günü protokolü yapıldı

Konya Orman Bölge Müdürlüğü'nde Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında; her yıl 11 Kasım gününde kutlanan "Milli Ağaçlandırma Günü" ile ilgili yapılacak çalışmaların kurumlar bazında planlanması ve izlenecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Konya Vali Yardımcısı Yavuz Güner başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, ilgili kurum amirlerinin katılımı ile yapıldı. "Milli Ağaçlandırma Günü" etkinliği kapsamında yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin protokolün düzenlenmesinin ardından toplantı sona erdi.

2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetmek için her yıl 11 Kasım'ın "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanmasına karar verildi. Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak gibi pek çok amaçla 2019 yılından itibaren her yıl, 11 Kasım gününde, Bakanlık koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin de katılımıyla, tüm yurtta eş zamanlı olarak fidan dikim etkinlikleri düzenleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarım-Hayvancılık Haberleri