Motosiklet ve bisikletli sürücüler, kazaların yüzde 50’sinden fazlasında kusurlu bulundu

Eskişehir'de direksiyon eğitmeni olan Ekrem Kaya, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamış olduğu istatistikleri değerlendirerek, "Çoğunlukla motosiklet sürücüleri kazaya karışıyor. Kazaların yüzde yaklaşık 65'i motosiklet sürücülerinden kaynaklanıyor. Bu da şerit takibini yanlış yapmak, hız kurallarına uymamak, ekipmanları eksik giymek ya da arkalarında taşıdıkları ikinci bir yolcuya kask giydirmemek gibi çeşitli sebeplerden kaynaklanıyor" açıklamasında bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yakın zamanda 2024 yılının ilk 8 ayında 74 bin 451 motosiklet ve motorlu bisikletin ölümlü veya yaralanmalı trafik kazalarına karıştığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, bu kazaların yüzde 65,9'unda motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kusurlu olduğunu da belirtti.

Eskişehir'de özel bir sürücü kursunda direksiyon eğitmenliği yapan Ekrem Kaya, mevcut istatistikleri değerlendirerek dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı.

Kaya, motosiklet sürücülerinin şerit takibini yanlış yaptığını, hız kurallarına uymadığını, eksik ekipman giydiğini ve ters yönden seyahat ettiğini ifade etti.

Özellikle kuryelerin acele ederken hem kendi canlarını hem de diğer sürücülerin hayatını büyük bir tehlikeye attığını dile getirdi. Ayrıca, otomobil veya daha büyük araçları kullanan sürücülerin motosikletlileri bir araç olarak görmeyerek trafik kurallarına uymayan davranışlarda bulunduklarını vurgulayan Kaya, vatandaşların sağlıklı bir şekilde gidecekleri yerlere ulaşabilmesi için trafik kurallarına riayet etmeleri ve daha hoşgörülü olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri