Mühendislik Fakültesi: Başarının Lokomotifi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı’nı Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ın katılımıyla Fakülte Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda, akademik ve idari genel durum değerlendirildi ve yapay zeka ile eğitilen "Roboyaz" adlı robotun tanıtımı yapıldı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı’na katılan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, etkinliğin açılışında yaptığı kısa selamlama konuşmasında, akademik çalışmaları ve bilimsel projeleri arttırmanın önemine vurgu yaptı.

Prof. Arıbaş, Mühendislik Fakültesi'nin, somut projeler üretme ve topluma katkı sağlama anlamında ASÜ’nün en öncü fakültelerinden biri olduğunu belirterek, fakültenin bilimsel başarılarının her geçen yıl arttığını dile getirdi. Rektör, "Hocalarımızın yaptığı çalışmalar çok değerli ve üniversitemize büyük katkı sağlıyor.

Tatlı bir rekabet anlayışıyla bu katkıların daha da artacağına inanıyoruz. Öncelikle diğer fakültelerden daha iyi olmak, ardından ülkemizdeki diğer üniversiteleri geride bırakmak ve nihayetinde dünyadaki en iyi üniversiteler arasında yer almak için tatlı bir rekabet içinde olmalıyız" dedi.

Bilimin, insanlık için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Rektör Arıbaş, bu rekabetin insanı, sevgiyi, adaleti ve hoşgörüyü ön planda tutan toplumlar için daha anlamlı olduğunu ifade etti. "Bilimi elinde tutan toplumlar dünyaya hükmediyor" diyen Arıbaş, "Ancak bilimi elinde tutanlar insani ve ahlaki değerlere sahip değilse, dünyanın başına bela olabiliyorlar.

Bizler, sevgi, adalet ve hoşgörüye dayalı bir kültürden geliyoruz. Bilimin zulme değil, sevgiye ve adalete hizmet etmesi için bu rekabeti sürdürmeliyiz" diye ekledi.

Toplantının ilerleyen kısmında, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hınıs, akademik ve idari durumla ilgili bilgi verirken, Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emre Avuçlu ve öğrencilerinin geliştirdiği "Roboyaz" isimli dinamik robot tanıtıldı.

65 farklı özellik taşıyan ve yapay zeka ile eğitilen Roboyaz, 14 bin satır kod, 43 yapay zeka tekniği, 77 giriş değeri ve 85 çıkış değeriyle pek çok alanda kullanıcıların ihtiyaçlarına çözüm sunabiliyor. Robot, sağlık, iklim ve güvenlik gibi farklı alanlarda faydalı olabiliyor. Doç. Dr. Avuçlu, Roboyaz’ın daha da geliştirilmesi ve yeni özellikler eklenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Toplantı sonunda, akademik başarı gösteren öğretim üyelerine başarı belgeleri verildi ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri