MYO kontenjanı doldurmaya yaklaştı

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nun birinci sınıf kontenjanı ilk tercih döneminde dolmaya yaklaştı. Toplam 150 kontenjanı bulunan okula 139 öğrenci ilk tercihini Sarayönü MYO olarak seçerken kalan kontenjanların da ek yerleştirmelerde...

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nun birinci sınıf kontenjanı ilk tercih döneminde dolmaya yaklaştı. Toplam 150 kontenjanı bulunan okula 139 öğrenci ilk tercihini Sarayönü MYO olarak seçerken kalan kontenjanların da ek yerleştirmelerde dolması bekleniyor.

Sarayönü’nde Asıl beklenti ise YÖK Başkanlığı’nca kabul edilen ancak öğretim elamanı ataması yapılamadığı için bekleyen yeni bölümlerin açılması.

Selçuk Üniversitesinin Sarayönü Meslek Yüksekokulu’nun birinci sınıf kontenjanları büyük ölçüde doldu. Kalan kontenjanların ise ek yerleştirme ile birlikte tamamlanması bekleniyor.

Aktif olarak 4 bölümü olan Sarayönü Meslek Yüksekokulu’na ilk yerleştirmelerde 139 öğrenci yerleşti, kalan 11 kişilik kontenjanın ise ek yerleştirmelerle birlikte dolması bekleniyor.

40 kontenjanı bulunan Bilgisayar Programcılığı ve 25 kontenjanı bulunan Çevre Koruma ve Kontrolleri bölümleri dolarken, 40 kontenjanı bulunan Gıda Teknolojileri bölümünde 5, 30 kontenjanı bulunan Organik Tarım bölümünde ise 6 öğrencilik kontenjan kaldı. Ek yerleştirmelerin başlamasıyla birlikte bu kontenjanlarında dolması bekleniyor.

OSB İLE BİR ARADA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Cemalettin Sarıçoban, Sarayönü’ne yapılması planlanan ve Türkiye’nin 363.OSB’si olan Sarayönü OSB’nin imar planları ve kurulacak fabrikalara göre Sarayönü MYO’da yeni bölümlerin açılması gerektiğini belirtti.

Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Orkun Demirpolat ile birlikte görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Sarıçoban konu ile ilgili, “Sarayönü’ne kurulması planlanan ve bakanlığın onayını alan Organize Sanayi Bölgesi’nin en büyük eksikliği ara eleman problemi olacak. Konya’da ilk organize sanayi bölgesi kurulduğun da firmalar ara eleman bulmak konusunda oldukça sıkıntı çekmişti.

Aradan geçen 20 yıllık zaman dilimi içerisinde bu sorun çözülemedi, hatta daha da büyüdü. Şu an Konya’da Organize Sanayiler içerisinde faaliyet gösteren firmalar ara eleman problemlerini servisler kaldırarak Sarayönü, Kadınhanı, Çumra vs ilçelerden tedarik etme gayretindeler. Üniversiteler MYO’lara ne kadar önem verirse 85 milyonluk ülkemizde o kadar çok yetişmiş ara eleman bulabiliriz. Yeni bölümler için mutlaka karşılıklı istişarelerde bulunmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri