Geçtiğimiz yıllarda öğrenci sayısı sürekli azalan Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nda son iki yıldır olumlu gelişmeler yaşanıyor. Aktif olarak dört bölümü kalan ve 140 kontenjanı bulunan MYO’na ilk yerleştirmede 110 öğrenci tercih etti.
Ancak YÖK kararı ile geçtiğimiz yıllarda kazandırılan Laborant ve Veteriner Sağlık, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, İnternet ve Ağ Teknolojileri ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği gibi istihdam odaklı bölümler ise öğretim görevlisi alımları yapılamadığı için bu yıl öğrenci kabul edemeyecek.
Selçuk Üniversitesinin Sarayönü Meslek Yüksekokulu’nun birinci sınıf kontenjanları büyük ölçüde doldu. Kalan kontenjanların ise ek yerleştirme ile birlikte tamamlanması bekleniyor.
Geçtiğimiz yıllarda aktif öğrenci sayısı düşüş trendinde olan Sarayönü Meslek Yüksekokulu’nda, geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Aktif olarak 4 bölümü olan Sarayönü Meslek Yüksekokulu’na ilk yerleştirmelerde 110 öğrenci yerleşti, kalan 30 kişilik kontenjanın ise ek yerleştirmelerle birlikte dolması bekleniyor.
40 kontenjanı bulunan Bilgisayar Programcılığı ve 25 kontenjanı bulunan Çevre Koruma ve Kontrolleri bölümleri dolarken, 40 kontenjanı bulunan Gıda Teknolojileri bölümünde 20, 30 kontenjanı bulunan Organik Tarım bölümünde ise 10 öğrencilik kontenjan kaldı. Ek yerleştirmelerin başlamasıyla birlikte bu kontenjanlarında dolması bekleniyor.
Yeni bölümler için umutlar seneye
Kontenjanların dolmasıyla birlikte önümüzde ki yıl kontenjanların artması beklenirken, aktif öğretim elemanı olmaması sebebiyle öğrenci kabul edemeyen yeni bölümlerin ise gelecek yıl aktif hale getirilmesi ümit ediliyor.
YÖK Başkanlığı’na sunulan dört programın Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’na açılması kabul edilmişti. Ancak Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğretim elemanı atamalarının yapılamamasından dolayı aktif hale gelemeyen bölümler üniversite tercih kılavuzunda yer alamadı. Bu yüzden de Laborant ve Veteriner Sağlık, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, İnternet ve Ağ Teknolojileri ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği gibi istihdam odaklı bölümler öğrenci kabul edemedi.