Narin Güran cinayeti davasında hapis cezasına çarptırılan 4 kişinin gerekçeli kararı yazıldı. 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ramazan Dündar ile hakimler Gonca Türkeş Kaya ve İsmail Ergin'in yazdığı gerekçeli kararın bugün ya da yarın açıklaması bekleniyor.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 21 Ağustos tarihinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni evinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Hapis cezasına çarptırılan 4 sanık ile ilgili gerekçeli kararın tamamlandığı bildirildi.
8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilen yargılama sonrası, anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'ın Türk Ceza Kanunu'nun 37/1, 82/1-d,e, 53/1 ve 63. sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmalarına hükmetti.
Nevzat Bahtiyar'a ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
SANIKLAR HAKKINDA GEREKÇELİ KARAR YAZILDI
8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yargılandıkları davada ceza alan 4 sanığa verilen 3 ağırlaştırmış müebbet ile hapis cezasının gerekçeli kararı yazıldı.
Sabah'ta yer alan habere göre, 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ramazan Dündar ile hakimler Gonca Türkeş Kaya ve İsmail Ergin'in yazdığı gerekçeli kararın açıklaması bekleniyor.