Narin'in ölüm nedeni belli oldu

Narin Güran cinayetinde, küçük kızın günlerdir beklenen ölüm nedeni belli oldu. Narin’in boğazının sıkılması sonucu boğularak öldürüldüğü belirlenirken ölüm zamanı için ise çürüme nedeniyle kesin otopsi raporu beklenecek

Türkiye’yi sarsan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde küçük kızın otopsi raporu çıktı. Narin’in ölüm nedeni belli oldu.

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos günü kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında yapılan otopsisinde cinsel istismar da dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak 91 örnek alınırken, çocuğun cesedinde ciddi anlamda çürüme başlamış olduğu öğrenildi. Çürüme nedeniyle Narin'in ölüm zamanına ilişkin bir sonuca ulaşılamadı.

Kemik ve doku örnekleri üzerinde yapılan incelemede 8 yaşındaki Narin’in boğazının sıkılması sonucu boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Narin'in kaybolduğu andan itibaren aramaların geciktirilmesinin ve delil karartılmasının nedeni de araştırılıyor. Arama çalışmalarının sürdüğü 3'üncü günde, çıkan şüpheli yangın da bu kapsamda ekiplerin merceğinde. Biyolojik incelemede Narin'in vücudunda herhangi bir DNA izine rastlanamamıştı.

NE ZAMAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KESİN OTOPSİ RAPORUYLA BELLİ OLACAK
Kesin ölüm nedeninin, Diyarbakır ve İstanbul adli tıp kurumlarındaki incelemelerle belirlenebileceği ifade edildi.

Narin'in nasıl ve ne zaman öldürüldüğü, kaç gün suyun altında kaldığı, öldürülmeden önce cinsel istismara uğrayıp uğramadığı, vücudundaki kemiklerin nasıl kırıldığı soruları ise kesin otopsi raporuyla ortaya çıkacak.

Adli tıpta devam eden otopsiye göre boğularak öldürülen Narin'in ağzından çıkan sıvı da amca Salim Güran'ın eline, oradan da araç direksiyonu ve koltuğuna bulaştı.

YENGENİN İFADESİNİN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI
Narin cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanması talep edilen Hediye Güran'ın Savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen yenge Hediye Güran'a soruşturmanın en kritik noktası olan 'ahır' sorusu yöneltilmedi.

Hediye Güran, tutuklanan amca Salim Güran ile 25 saniyelik bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Hediye Güran, Narin Güran'ı olay günü hiç görmediğini ifade ederek, "Yüksel'in evine iki defa gittim ama bir olaya şahit olmadım. Ben eşime ait olan Salim'in kullandığı aracı kesinlikle görmedim" dedi.

Hediye Güran, "Salim'le aranızda herhangi bir ilişki var mı?" sorusuna "Kesinlikle böyle bir şey yoktur" yanıtını verdi.

Hediye Güran, "Salim Güran'la yaptığı 26 Temmuz'da 13.22'de 25 saniyelik görüşme ve 16 Temmuz'da Salim Güran'ın 4 cevapsız çağrısı, WhatsApp üzerinden 10 Nisan 2024 günü Salim Güran'ın saat 5'te size cevapsız bıraktığı, bu cevapsız çağrılara vereceğiniz cevap nelerdir?" sorusuna, "Cevapsız çağrıları ilişkin diyeceğim yoktur, hatırlamıyorum. 25 saniyelik görüşmeyi tam hatırlamamakla beraber Salim'in eşiyle yaptığımız görüşme olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri