İşini severek yapanlar var ya; her yerde farkı farkettiriyor.
Bugün Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerininsadece uyuşturucu, hırsızlık ve dolandırıcılarla yaptıkları mücadeleden bir bölümünü yazacam.
Çünkü bu işi yapanları takip etmekten, yakalamaktan bıktılar.
Ama ekipler işini iyi yapınca, bu suç tipleri akıl almaz yöntemler kullansa da hiç birisi nefes alamıyor.
Anında yakalanıyor.
Şimdi şu hırsıza bir bakın.
Önce gözüne kestirdiği arabanın yanına gece geç saatlerde geliyor. Sonra arabayı park edilen yerden uzaklaştırmak için bir süre itekliyor. Rahat alanı bulunca da aracım bozuldu diyerek çağırdığı çekiciye arabayı parçalattıracağı yere kadar götürtüyor.
Sabah evinin önünde otomobilinin olmadığın gören vatandaşın şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlatıyor. Olay mahallinin kamere görüntüler incelendikten sonra şahsın hırsızlık suçunu nasıl gerçekleştirdiği adım adım tespit ediliyor.
Nasıl çalmış detaya bakalım
Şüpheli şahıs aracın kapısını zorla açarak arabaya biniyor.Ancak düz kontak yaparak çalıştıramayınca aracı itekleyerek cadde üzerindeki bir petrolün arkasına getiriyor. Telefonundaki internet üzerinden oto kurtarıcı numarası buluyor ve arabasının bozulduğunu ve kendisinin sanayide çalıştığını söyleyerek çaldığı arabayı oto kurtarıcı ile Anadolu Sanayiye götürüyor.
Sonra mı?
Arabayı orada boş bir yere bıraktırdıktan sonra, plakaları da sökerek çöpe atıyor.
Çaldığı otomobili parçalatarak satma hayali kurarken, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin anında kendisini yakalayacağını aklına getirmiyor.
Onlarca güvenlik kamerasını izleyen Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Oto Kurtarıcıyla irtibata geçerek aracı çalan hırsızın izine ulaşıp,kimliğini tespit edince kısa sürede yakalayıp gözaltına alıyor.
Oto sahibine, hırsız da adalete teslim edildi.
Sadece hırsızlık mı, ayrı bir soygun daha var.
Dolandırıcılık.
Çoğu da telefon üzerinden yapılıyor.
Modeller bunlar.
Cep telefonuna gelen ‘’Tebrikler, ödül kazandınız’’, ‘’Bugüne özel yüzde 50 indirim’’, ‘’Kredi başvurunuz onaylandı’’ mesajlarıyla ağlarına takılmak oldukça kolay. Çünkü mesaj içerisinde yer alan linke tıklandığında veya numara arandığında yüzde 90 dolandırıyorlar.
Diğer yöntem ise kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp isminiz terör örgütüne karışmışdiyerek banka hesaplarından ve elden para talep ediyorlar. Bu da eski bir dolandırıcılık yöntemi. Ama bu tuzaklara düşen hala var.
Uyuşturucu taşıyan ve satanların ise yöntemlerine ise her gün bir yenisi ekleniyor.
Terlik siparişi vermiş gibi görünen vatandaş, terliğin içinde olduğu kargo kutusunun içerisine gizlenen uyuşturucuyu alıp satmaya çalışıyor.
Ne yaparlarsa yapsınlar Konya polisi yakalıyor.
Ama vatandaşlarda dikkatli olsun isteniyor.