NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarını ziyaret ederek işbirliği protokolüne imza attı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dilmeç ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Keser öncülüğündeki akademik heyet, Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi kuruluşlarının altyapı ve çalışmalarını incelemek, havacılık ve uzay teknolojileri ile ilgili farkındalık oluşturmak ve iş birliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla bir dizi teknik ziyaret gerçekleştirdi.
Gezi kapsamında, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK), Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ), Hava Elektronik Sanayii (HAVELSAN) ve Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. (TÜRKSAT) kuruluşlarını ziyaret ederek ortak iş birliği fırsatlarını değerlendirdiklerini ifade eden NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat, görüşmeler sonucunda, TÜRKSAT ve TENMAK ile üniversite arasında protokol imzalanmasına karar verildiğini, HAVELSAN ile bulunan mevcut protokol için nasıl somut adımlar atılacağı üzerinde görüşme yapıldığını bildirdi.
Ziyaretlerde ayrıca iş birliği fırsatlarına dair istişarelerde bulunduklarını anlatan Prof. Dr. Dilmeç, “Savunma sanayi kuruluşlarımızla; Kariyer Planlama Dersi etkinlikleri, lisans bitirme projeleri, müfredat önerileri, Danışma Kurulu Üyeliği, yazılım desteği, oryantasyon sürecini hızlandırmaya dönük donanım desteği, akademik alanda lisansüstü çalışmaların yürütülmesi ve çift taraflı iş birliği, Milli Uzay Programı alanında çalışmalar yürütülmesi, TÜBİTAK ARDEB 1001, 1005, KAMAG 1007, BİDEB 2232, 2236, Kalkınma Ajansları Mali Destek Programları kapsamında iş birliği ve çalışmalar yürütülmesi konularında görüşmeler gerçekleştirdik. Ayrıca kuruluşlarda bulunan Proton Hızlandırıcı Tesisi, TR2 Araştırma Reaktörü Tesisi, Radyasyon Dedektör Teknolojileri ve Uygulamaları, Radyoaktivite Ölçüm Laboratuvarı, Nükleer Yakıt ve Malzeme Araştırmaları Laboratuvarı, Veri - Görüntü İşleme ve Uzaktan Algılama, Yapay Zeka, Haberleşme Sistemleri, Yörünge Uydu Operasyonu Sistemleri, Entegrasyon ve Test Altyapısı Uydu Sistemlerinin Geliştirilmesine Yönelik Laboratuvar ve Test Altyapıları, Yazılım Geliştirme Altyapıları gibi alanlarda incelemeler yaparak bilgi alışverişinde bulunduk” ifadelerine yer verdi.
HABER MERKEZİ