O öğretmenlere 10 bin TL ek maaş geliyor!

Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun Meclis’te kabul edilmesiyle birlikte öğretmenlerin unvan ve dereceleri kesinleşti. Kanun ile bu şartları taşıyan öğretmenler, maaşlarına ek olarak 10 bir TL alacak. Peki ek ücreti hangi öğretmenler alacak? İşte detaylar…

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildikten sonra yasalaştı. Yeni düzenlemeyle öğretmenlere öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağı getirilirken, öğretmenler unvanlarına göre ek ücret alabilecek.

Kanun ile birlikte artık öğretmenlerin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacak. Uzman öğretmenlik için 10 yıl öğretmenlik hizmeti yapmak gerekecek. 10 yıl uzman öğretmenlik yapanlara başöğretmen unvanı verilecek. Uzman öğretmen ve başöğretmenlikte 20 yılı dolduran öğretmenler ise doğrudan başöğretmen olacak.

Daha önce uygulamaya konulan kariyer basamakları sınavı da kalkmış oldu. Artık öğretmenlerin hizmet yılı esasına göre kariyerleri planlanacak. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, yeni kanunla beraber yaklaşık 230 bin öğretmene başöğretmenlik verilecek. Bu öğretmenlere 10 bin TL’ye varan ek maaş ödemesi yapılacak.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlere karşı görevleri nedeniyle “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarının işlenmesi hâlinde cezalar yarı oranında yükseltilecek ve hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri