Öğrencilere 40 Yıllık Başarı İçin 'Azimli Çalışma' Tavsiyesi

Uzmanlar, öğrencilerin başarılı bir sınav ve kariyer için günün büyük bir kısmını sınav hazırlığına ayırmalarını önerdi.

Milyonlarca öğrencinin birinci dönem ara tatiline girmesine az bir zaman kala, uzmanlar tatil günlerinin verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Tatil döneminde özellikle sosyal medyada fazla vakit geçirmenin zararlı olduğunu belirten uzmanlar, üniversite veya lise hayatını başarıyla tamamlayan öğrencilerin 40 yıllık meslek hayatında daha rahat ettiklerini ifade ederek, başarı için günde 8 saat ders çalışmanın önemine dikkat çekiyor.

YKS ve LGS sürecinin başladığı bu dönemlerde öğrencilerin sınavlara yoğun bir şekilde hazırlanması gerektiğine vurgu yapan Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, “YKS ve LGS'ye baktığımız zaman özellikle sınav kontrolünde, zamanı iyi yöneten öğrencilerin daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu dönemde hem okula devam eden öğrencilerin, hem de mezun olan öğrencilerin sınavlara yoğun bir tempoyla hazırlandığını görüyoruz.

Tabii bu dönemi çok iyi değerlendiren öğrencilerin bu sınavlarda başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Hem YKS hem de LGS'de Türkiye dereceleri yapmak isteyen, başarılar elde etmek isteyen öğrencilerin çok yoğun bir tempoda olduğunu gördük. Hatta bazı öğrenciler vardı ki LGS sürecinde boyu kadar deneme ve kitap çözdüğünü söyleyebiliriz. Birçok öğrencinin günün 8 saatini ders çalışmaya ayırdığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

“Hem YKS hem de LGS öğrencilere verilmiş bir şanstır”
Meslek hayatının rahatlığı için öğrencilik döneminin önemine işaret eden Aladağ, “Bu dönemde öğrenciler o kadar çaba sarf etmeliler ki, 40 yıllık meslek hayatını çok iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Çünkü hem YKS hem de LGS öğrencilere verilmiş bir şanstır.

4 yıllık bir üniversite hayatı ya da 4 yıllık bir lise hayatını iyi geçiren öğrencilerin 40 yıllık meslek hayatında çok rahat olduklarını söyleyebiliriz. Bu dönemde öğrencilerin hem okullarında hem de kurslarda yoğun bir konu akışı takip ettiklerini görüyoruz. Bu konuların en az 3 ila 4 kaynaktan tekrar edilerek konuların pekiştirilmesini söyleyebiliriz. Süre tutan ve soruları süreyle çözen öğrencilerin sınav yönetiminin daha kolay olduğunu görüyoruz.

Öğrenciler için uyaranlar oldukça fazla. Sosyal medya, havanın bugünlerde güzel gitmesi öğrencileri sınıflardan, okullardan alıkoyabiliyor. Ama fedakarlık yapan öğrencilerin, bu süreci iyi değerlendiren öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olduğunu görüyoruz.

Hem tarama sınavları hem deneme sınavları YKS ve LGS sınavında öğrenciler için güzel bir deneme fırsatı sunmakta. Bu deneme sınavlarının analizlerini iyi yapan öğrencilerin gerçek sınavda bu başarıyı daha yüksek noktaya çıkarabileceklerini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Başarılı birçok öğrencinin boyu kadar kitap ve deneme sınavı çözdüğünü görüyoruz”
Başarılı olan birçok öğrencinin boyu kadar kitap ve deneme sınavı çözdüğünü belirten Özcan Aladağ, “Üniversite sınavına giren, YKS'de başarı elde eden, liselere giriş sınavlarında LGS'de başarı elde eden öğrencilere baktığımız zaman, onların başarı hikayelerini dinlediğimiz zaman birçok öğrencinin boyu kadar kitap ve deneme sınavı çözdüğünü görüyoruz.

Çünkü Türkiye derecesi yapmak, derece elde etmek, güzel fakültelere, güzel liselere girebilmek için öğrencinin günün büyük bir çoğunluğunu, büyük bir zaman dilimini bu işe ayırması gerekiyor. Fedakarlık yapan öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü hayat öyle bir hayat ki ya tozu dumana katacaksınız ya da tozu dumanı yutacaksınız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri