Öğrencilerin tatili bitti, ders zili yeniden çaldı

Sarayönü'nde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrenciler, iki haftalık ara tatilin ardından yeniden ders başı yaptı. İlçede yaklaşık 6 bin öğrenci, okullarına kavuşmanın heyecanını yaşarken, sınıflarında öğretmenleriyle buluştu.

Yeni dönemin ilk derslerinde, öğrencilerin ara tatilde tamamlamaları için verilen ödevler öğretmenleri tarafından kontrol edildi. Öğrenciler, tatilin ardından okula dönmenin mutluluğunu yaşarken, eğitim-öğretim takvimi de netleşti. Bu dönemde, öğrenciler 31 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatillerine çıkacak. 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ise 20 Haziran’da sona erecek.

Veliler, ara tatilin ardından çocuklarının okula adapte olmalarının önemli olduğunu belirtirken, öğretmenler de öğrencileri verimli bir döneme hazırlamak için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini ifade etti.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yavuz, ikinci dönemle ilgili yaptığı açıklamada, eğitimde kaliteyi artırmak için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı. Yavuz, “Öğrencilerimiz ara tatilin ardından dinlenmiş ve motive olmuş bir şekilde derslerine başladı. Bizler de ikinci dönemin her anlamda verimli geçmesi için gerekli tüm planlamalarımızı yaptık. Akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yavuz, “Her öğrencimizin bireysel gelişimini önemsiyor ve onları destekliyoruz. Disiplinli çalışmak, hedef belirlemek ve planlı hareket etmek başarıyı beraberinde getirecektir. Öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve velilerimizle birlikte öğrencilerimizin en iyi eğitimi alabilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri