Öğrencilerle doğa arasında köprü: Sille Tabiat Okulu

Selçuklu Belediyesi’nin eğitim hayatına kazandırdığı ve örneklik teşkil eden  “Okul Dışı Öğrenme Ortamları”ndan bir tanesi olan Sille Tabiat Okulu, bünyesindeki atölyelerle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı...

Selçuklu Belediyesi’nin eğitim hayatına kazandırdığı ve örneklik teşkil eden  “Okul Dışı Öğrenme Ortamları”ndan bir tanesi olan Sille Tabiat Okulu, bünyesindeki atölyelerle öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. 

Belediye çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Sille Tabiat Okulu’nda öğrenciler doğada yaşam eğitimlerinin yanı sıra gündelik yaşam bilgilerini öğreniyorlar. Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sille Tabiat Okulu’nda atölye çalışmalarıyla doğayı keşfeden çocuklar eğlenceli bir şekilde yeni bilgiler öğreniyor. İlkokul 2. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik faaliyetlerini sürdüren Sille Tabiat Okulunda doğa yürüyüşü, okçuluk, müzik, boyama, arkeolojik kazı gibi çeşitli atölyelerde faaliyet gerçekleştiren öğrenciler eğitimle dolu bir gün geçiriyorlar.

Sille Tabiat Okulu’nda yer alan atölyeler

İçersinde birçok atölye barındıran Sille Tabiat Okulu’nda öğrenciler doğa sporları,  zanaat, ekoloji, bilim,ritim, sanat,organik gıda, gök bilim gözlem,tarım ve ziraat, çini, ahşap, bitki ve tohum, masal,yaşam beceri,geleneksel Konya çocuk oyunları, satranç  atölyeleri gibi onlarca atölyeden mevsim koşulları ve eğitim programlarına göre faydalanabiliyor.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılı şubat ayında eğitimlerine başlayan Sille Tabiat Okulu’ndan  2018-2019 yılında 307, 2020-2021 eğitim öğretim yılında1338, 2021-2022 eğitim öğretim yılı 2967 öğrenci faydalandı.

Haber: Serhat ÇETİNKAYA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri