Okul yöneticileri eğitimlerini tamamladı

Konya'da 31 ilçenin tamamında okul yöneticilerine yönelik düzenlenen ve 7 Ekim'de başlayan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Yönetici Çalıştayları, tamamlandı.

5 gün süren bu çalıştaylarda, okul yöneticileri yeni eğitim modelinin temel bileşenleri, öğrenci merkezli yaklaşımlar, sosyal duygusal öğrenme becerileri ve eğitimde bütüncül gelişim konuları üzerine yoğunlaştı. Yöneticilere verilen eğitimlerde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin vizyonu doğrultusunda, okullarda hayata geçirilecek olan yeni öğretim programları ve değerlendirmenin nasıl uygulanacağı detaylı bir şekilde ele alındı. Ayrıca, çalıştaylarda yöneticiler, öğrencilerin yalnızca akademik başarısını değil, aynı zamanda değerler eğitimi ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedefleyen uygulamaları da tartıştı.

Bu kapsamda, "erdem-değer-eylem" çerçevesi doğrultusunda öğretmen, veli ve öğrenci ilişkilerinin yeniden yapılandırılması ve eğitim süreçlerinde katılımcı bir model benimsenmesi vurgulandı. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde düzenlenen çalıştaylarda Konya genelinde görev yapan tüm okul yöneticileri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri