Okulda Akran Zorbalığına Dikkat! Öğrencilere Farkındalık Eğitimi Verildi

Karapınar ilçesinde ilkokul öğrencilerine yönelik akran zorbalığı konulu eğitim verildi.

Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Sosyal Çalışmacı Buse Keskin, Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerine "Akran Zorbalığı" konulu eğitim verdi.

Eğitim, akran zorbalığı nedir, türleri nelerdir, zorbalığa maruz kalındığında neler yapılması gerektiği ve teknoloji zorbalığı gibi konulara odaklanarak, bilgilendirme ve farkındalık amaçlı gerçekleştirildi.

Bu eğitimde, öğrencilerin akran zorbalığına karşı duyarlılığının artırılması ve bu tür zorbalıklarla başa çıkma yollarının aktarılması hedeflendi. Akran zorbalığının etkileri, yol açtığı sorunlar ve baş etme stratejileri hakkında bilgi verilen programda, zorbalığa etki eden faktörler arasında güç dengesizliği, duygusal sorunlar, çevresel ve aile etkileri ile ilgisizlik gibi unsurlara dikkat çekildi.

Keskin, akran zorbalığının fark edilmesinde ise duygusal ve fiziksel değişiklikler, sosyal izolasyon ve okul performansındaki düşüşlerin belirleyici olabileceğini vurguladı. Ayrıca, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek çocukların güvenliği ve sağlıklı gelişimi için bu tür faaliyetlerin devam edeceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri