Orman dede yeşil vatana can veriyor

Konya'da yaşayan 84 yaşındaki Rahim Demirbaş, halk arasında “Orman Dede" olarak tanınıyor. Yıllardır, kendi imkanlarıyla yüzlerce fidan dikerek Konya Ovası'nın çorak topraklarını yeşertmeye adamış olan Demirbaş, doğaya olan sevgisi ve çevreye duyduğu sorumluluk ile tüm Türkiye'ye örnek oluyor. Orman Müdürlüğü de Demirbaş'a fidan ve arazi desteğinde bulunuyor.

Kendisini doğaya adayan Rahim Demirbaş, Orman Genel Müdürlüğü'nün de desteğiyle Konya Ovası'nı adeta bir vahaya çevirdi. Orman Genel Müdürlüğü'nün sağladığı fidanlarla ağaçlandırma çalışmalarına hız kazandıran Rahim Demirbaş, büyük bir özveri ile Yeşil Vatan'a katkıda bulunmaya devam ediyor.

Orman Müdürlüğü'nden destek

Bölgeyi ağaçlandıran Rahim Demirbaş'ı ziyaret ederek plaket veren Konya Oman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, ''Orman Dede'ye Orman Genel Müdürlüğü olarak özel ağaçlandırma projeleri kapsamında ilki 2008 yılında orman dışı olan 5,8 ha alanda 2320 adet badem, 0,3 ha alanda 498 adet sedir ve 0,3 ha alanda da iğde olmak üzere toplam 6.40 ha alanda 3.148 adet fidan desteği, devamında 2009 ve 2011 yıllarında da projeler gerçekleşmiş olup toplamda 23,09 hektar alanda 9.812 adet fidan desteği sağladık. Bununla birlikte 2008-2009-2011 yıllarında 23,09 hektar özel ağaçlandırma sahaları için toplamda 88.975,99 TL kredi kullandı.'' dedi.

“Doğaya borcumu ödüyorum" diyerek başlattığı bu anlamlı yolculuğunda, bugüne kadar sayısız fidanın büyümesine vesile olan, ağaçların su ihtiyacını, su kaynağından kendi imkanlarıyla yapmış olduğu boru hattıyla sahada bulunan havuza getirerek, bu havuzda biriken su ile gideren Demirbaş ise, geleceğe yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın önemine dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Hayatın İçinden Haberleri